• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ve kamu kurum müdürleri ile bir araya gelerek kentsel dönüşüm projesinin hızlandırılması için çalışma başlattığını duyurdu.

 

Vali Kıraç, Merkez Sur ilçesinde 2008 yılında kentin tarihi ve manevi değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için TOKİ desteğiyle başlatılan ancak henüz tamamlanmayan kentsel dönüşüm projesinin hızlandırılması için TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ile kamu kurum müdürlerinin katıldığı toplantı düzenledi.

 

Toplantının amacının kentsel dönüşüm alanında başlamış olan çalışmaların hızlandırılması olduğunu söyleyen Vali Kıraç, bir süredir çalışmalarda durgunluk yaşandığını belirterek çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade etti.

 

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ise, Diyarbakır'da 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında Sur içerisinde bulunan Ali Paşa, Lale Bey ve Cevat Paşa Mahallesi'nde çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.
 

 

Şimdiye kadar Diyarbakır’da 10 bin 727 konut yaptıklarını söyleyen Şahin, “Bunun 900 tanesi şehir merkezi ağırlıklı. İki okulumuz Sur ve Yenişehir bölgesinde hizmete açılacak. Ali Paşa Mahallesi'nde 854 hak sahibi var. Bunlar bağımsız olarak 512 tanesiyle anlaşma yapıldı. Konut isteyenlere konut, parasını isteyenlere de para verdik. 19 milyon 554 bin TL'lik şu ana kadar kamulaştırmalarda TOKİ olarak para ödedik. Bazen bir evden 2 aile çıkabiliyor, biz bunları da hak sahibi durumuna getirdik. Bu da yetmediği gibi konut içerisinde oturan kiracılarda hak sahibi yaptık. Çölgüzeli'nden onlarda konut isteyen konut, para isteyen para aldı. Yeni,  talepler var şimdi yeni talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir