• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
HÜDA PAR Solhan aday listesini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hür Dava Partisi Solhan İlçe Teşkilatı 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimi aday listesini yaptıkları basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Yapılan toplantıya HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, Belediye Başkan Adayı Vahit Eser, ilçe teşkilatı üyeleri ve aday başvurusunda bulunanlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Zazaki yapan HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, hazırladıkları listeyi komisyonları dışında kimse ile paylaşmadıklarını ve aday olan kardeşlerinin de isimlerin listeye girip girmediklerini ve sıralamalarını burada öğrenebileceklerini söyledi.

Her kesin aynı anda listeden haberdar olması gerektiğine inandıkları için basın toplantısı ile kamuoyuna aday listelerini duyurmayı uygun gördüklerini aktaran Kırım, kendileri için mevki makamın öneminin olmadığını ve bunun da göz önüne alınarak listenin hazırlanıp yüksek seçim kuruluna verildiğini aktardı.

“Belediye meclis üyeleri de ehil ve kabiliyetli olmalı”
Toplantıda bir konuşan HÜDA PAR Solhan Belediye Başkan Adayı Vahit Eser yaptı. Hayırlı bir işe soyunduklarını ve bu vesile ile bir siyasi parti çatısı altında birleştiklerini söyleyen Eser, farklı adayların olduğunu ama asıl seçim kazananının Solhan olacağına inandığını söyledi.

Her adayın Solhan için projeler hazırlayıp bunları memlekete hizmet etmek için paylaşacağından seçimde kaybedenin de kendi nazarında aslında amacın Solhan olmasından dolayı kazandığına inandığını dile getiren Eser, “Seçimlerde kimi zaman keskin propagandalar yapılırken kimi zaman da güzel şeylere vesile olmuştur. Biz de bu seçimin Solhan’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Solhan’da herkes bir birini tanıyor ve akraba durumundadır. Burada asıl önemli olan herkesin Müslüman olması ve din kardeşliği ekseninde değerlendirmelerin yapılması gerekir. Belediye icracı ve hizmet kurumudur. Belediye başkanı için nasıl ehil ve en iyi hizmeti yapacak kişi olması gerekiyor ise belediye meclisi üyeleri de aynı şekilde olmalılar. En iyi kararı alabilecek dürüst ve samimi kardeşlerimizin encümen olmalarını istiyoruz. Bu sebeple siyasette belli simalardan ziyade genç, yetenekli ve bilgi birikimi ile ilçeye bir şeyler verebilecek ancak bugüne kadar önleri açılmayan kardeşlerimizden listemizi oluşturarak onlara imkan da sunmuş oluyoruz. Açıklanacak listenin hayırlara vesile olmasını diliyor tüm kardeşlerimi kutluyorum.” Dedi ve HÜDA PAR’ın Solhan adaylarını açıkladı.
 
Solhan İl Genel Meclisi Üyesi Aday Listesi;
1-    Aziz Borçin
2-    Halis Erce
3-    Belirtilmemiş

Solhan Belediye Başkanlığı Meclisi Üyesi Aday Listesi;

Belediye Başkan Adayı: Vahit Eser
Kontenjan: Ayhan Erkmen
Asil:
1-    Selahattin Uyar
2-    Selahattin Kurtaran
3-    Muzaffer Yarçin
4-    Vahap Kırım
5-    Abdulselam Çiçek
6-    Mahmut Bozkurt
Yedek:
1-    Mehmet İslamoğlu
2-    Mehmet Yolcu
3-    Nakif Uyar

Arakonak Belde  Belediye Başkanlığı Meclisi Üyesi Aday Listesi;

Belediye Başkan Adayı: Hüsamettin Yaçin
Kontenjan: İzzettin İslamoğlu
1-    Abdullah Yüzyıl
2-    M. Selim Ünlü
3-    Sebahattin Süt
4-    Yüksel Çakır
5-    Sebahattin Dinlemez
6-    Abdullah Saçan
(Behçet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir