• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
`Sarı basın kartı dayatılması uygun değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Şanlıurfa`da görev yaptığı sırada polislerce engellenen Yusuf Onur Özer adlı muhabire yapılan saldırı ile ilgili görüştüğümüz Basın-Yayın ve Enformasyon Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan, gazetecilere resmi sarı basın kartı, dayatmasının uygun olmadığını söyleyerek, yaşanan sıkıntıların keyfi uygulamalardan kaynaklanmış olabileceğini belirtti. 

Gazetecilerin resmi sarı basın kartı alabilmeleri için fiilen gazetecilik yapmaları gerektiğini belirten Akaslan, resmi sarı basın kartı alabilmek için 12 ay ile 28 ay arasında basın sigortasının yatırılması gerektiğini söyledi. 

Gazetecilerin engellenmemesi için İdari amir ve yetkililere görev düştüğünü ifade eden Akaslan, emniyet mensuplarının gazetecilere sarı basın kartı yönünden dayatmalarda bulunmaması gerektiğini ifade etti. 

Gazetecilerin önüne çıkarılan engellerin bazen keyfi uygulamalardan da kaynaklanabileceğini belirten Akaslan, “Bir kişi iletişim fakültesinden mezun olmuş olsa bile, başbakanlık basın kartını alabilmesi için en az 12 ay fiilen gazetecilik yapması gerekiyor. Bu bekleme süresi tahsil durumuna göre 28 aya kadar çıkabilmektedir. Bu kişi basın kartını almak için 28 ay bekleme süresini de mecburen kurumun verdiği kartla geçirerek mesleğini icra edecektir.” ifadesini kullandı. 

Mağdur edilen gazetecilerin yasal yollardan haklarını aramalarını söyleyen Akaslan, Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü olarak gazetecilerin çektikleri sıkıntıları gidermek için sürekli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

( M. Sait Adiyaman – İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir