• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...

BATMAN-Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, beraberinde, il sekreteri Ahmet Yağız, Başkan Yardımcısı Hamza Günaydın, yönetim kurulu üyesi Lokman Eren ve TÜMSİAD Beşiri temsilcisi Nihat Akti Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar’ı makamında ziyaret etti.

 

ÜMSİAD’ın vizyon, misyon ve yaptığı projelerden bahseden Başkan Nezir Yeşilyurt, TÜMSİAD'ın Batman’daki KOBİ'lerin yanı sıra ilçelerindeki KOBİ’lerin kurumsallaşarak büyümeleri, sorunları ile daha yakından ilgilenerek çözüm üretmek ve projelerini desteklemek amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Yeşilyurt açıklamasında, Batman’daki faaliyetleri ilçelere de yayacaklarını ve ilçelerde temsilcilik kuracaklarını ve ilk temsilcilerinin Beşiri’de olmasından memnun olduklarını ifade etti.

 

Kaymakam Çağlar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TÜMSİAD’ın Beşiri ilçesinde temsilcisinin bulunmasının ayrı önem taşıdığını, ilçelerine gelecek yatırımcılara kapılarının her zaman açık olduğunu dile getirdi.
Heyetin Kaymakamlıktan sonraki ziyareti Beşiri Tekstil  Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kılıç’a oldu.

 

Klıç özetle; faaliyetleri hakkında heyet üyelerine bilgi verirken, 5 yıllık bir işletme olduklarını ve Beşiri’de olmaktan memnuniyet duyduklarını, yaklaşık 400 gencin istihdam edildiği işletmenin Türkiye’nin önemli markalarına üretim yaptığını, ZİVUZER adıyla kendi markalarını oluşturduklarını, hedeflerinin yakın zamanda bu markayla tüm ülke piyasasına girmek olduğunu belirtti.
 

Kılıç, TÜMSİAD'IN kendilerini ziyaret eden ilk STK olduğunu ve bundan da sevinç duyduğunu, ifade ederek, TÜMSİAD'la çalışmak istediklerini söyledi.
(Yasir Oğuz-İLKHA)