• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...

DİYARBAKIR - Kürtlerin yaşadığı bölgelerde yatırım olanaklarını araştırmak, yatırım için üyelerine bilgi ve pratik işler açısından yardımcı olmak amacıyla iş gezileri düzenleyen Avrupalı Kürt İşadamları Derneği(AKEE) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ferhat Yirik başkanlığındaki heyet DTSO’ yu ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

 

Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak yaklaşık 6-7 aydır kurdukları, 81 üyesi olan, siyasi eğilimlerden uzak, tamamen ekonomik faaliyetler için çalışan bir oluşum olarak tanımladığı dernek hakkında bilgi veren AKEE Yönetim Kurulu Başkanı Yirik, “Bu bölgede doğup büyümüş, Avrupa’ya yerleşmiş, kendi kimliklerini koruyarak çalışan işverenler arasında bir örgütlülük oluşturarak bu tarafa yatırım yapabilir miyiz diye düşündük. Kürt işverenlerin bir araya gelmesi, ortak çalışmalar yapması çok önemli bir gelişmedir.” dedi.

 

Ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını belirten DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, “Bizim projelerimizden biri de Kürt işadamlarını bir araya getirip bir çalıştay yapmaktı. Coğrafyamız hızla gelişmeye açık bir süreç yaşıyor. Burada fırsatlar var, öncelikli olarak insanımız fırsatı kendi lehine çevirmelidir. Irak Kürdistanı’ndaki kaçan fırsatlar, yakında burası için de geçerli olacak; kendi işverenlerimiz herkesten önce buraya gelmeli ve rekabet üstünlüğünü elinde tutmalı diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)