• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Tapularını alamayan mahalle sakinleri dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus İlçesi Fahrettin Paşa Mahallesi sakinleri, yıllar önce para vererek aldıkları evlerin tapularını, arsaları satan kişiyle yaptıkları tüm görüşmelere rağmen alamadıklarını belirterek, tepki gösterdiler. 

Derhal tapularının verilmesini talep eden Fahrettin Paşa Mahallesi sakinleri adına açıklamada bulunan Mahalle Muhtarı Cumali Tanrıkulu, “Mahallemizin hemen zemin geçidini geçtikten sonra sol tarafta yaklaşık 28 dönüm araziyi vatandaşlar satın aldı. Bu arsaların üzerine yaklaşık 85 ev yapıldı. Vatandaşların tüm çabalarına rağmen, kimseye evinin tapusunu vermedi. Mahalle sakinlerimiz şu an mağdur durumda.”dedi. 

Arsa sahibinin, Maliye tarafından icralık olduğunu belirten Tanrıkulu; “Kendine gittiğimiz zaman, buralarının kendi borcundan dolayı maliye tarafından haciz edildiğini, üstelik arsayı sattığı bazı kişilerin henüz parasının tamamını vermediklerini söylüyor. Bizler de kendisine, parasını vermiş olanların tapusunu vermesini, parasını veremeyenlerin ise parayı verdikten sonra tapuyu vermesini söyledik. Ama vatandaşların hiç birine tapu vermiş değil. Mahalle sakinleri yıllarca bunun peşinde koşuyorlar ama bir netice de almıyorlar.  Vatandaşların yanına gittiğinde kendisinin Maliye borcunun olduğunu ve arşların haciz edildiği için tapuyu veremediğini söylüyor.  Yani kendi borcunun sıkıntısını bu vatandaşalar çekiyor. Hiç değilse kendisin arsa parasının tamamını vermiş olanların tapusunu vermesi gerekiyor. “ diyerek yaşadıkları tapu krizinin bir an önce çözüme kavuşulması istediler. 

Öte yandan, sattığı arsaların tapusunu vermediği iddia edilen K.A ile görüşmek istememize rağmen kendisine ulaşamadık.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir