• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Siverek SODES Gençlik Merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek İlim Kültür Derneği, SODES tarafından desteklenen "Hayalini Kuruyoruz Gençlerle Yürüyoruz" Projesi faaliyetlerine başladı. 

Siverek İlçesi Hasan Çelebi Mahallesi’nde düzenlenen projeden orta okul ve lise erkek öğrencilerinin faydalanabileceğini belirten  Siverek İlim Kültür Derneği proje yöneticisi Mustafa Seval, “ İlçemizde gençlerimizin boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirebilecekleri mekanlar bulunmamaktadır. Gençlerimiz boş zamanlarını kahvehaneler, İnternet cafe gibi ortamlarda gelecek kaygısı ve bir vizyona sahip olmaksızın bilinçsiz bir şekilde tüketmektedirler.  Amacımız; gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.”dedi.   

Projenin amacından da bahseden Seval, ‘Hayalini Kuruyoruz Gençlerle Yürüyoruz’ projesi ile gerçekleşecek olan etkinlik, eğitim ve aktiviteler ile gençlerimizin sosyal yaşamda öz güveni yüksek, milli - manevi değerlere sahip, etkin bir birey olması öngörülmektedir.  Bunun yanında risk altındaki gençlerimizin uygun olmayan alışkanlıklara ve eğilimlere kapılmaması için de boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, derslerini çalışabilecekleri,  yeteneklerini geliştirebilecekleri imkanları sunmak amacıyla, Siverek SODES Gençlik Merkezi’ni oluşturduk. Bu gençlik merkezinde; 1 adet bilgisayar sınıfı, 1 adet kütüphane  ve kitap okuma salonu ile  1 adet etüt merkezi yer almaktadır.”şeklinde açıklamalarda bulundu. (A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir