• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Balveren beldesine yeni ilkokul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Balveren Beldesi`ndeki ilkokul açılışına İl Valisi Hasan İpek, Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Harun Bakkal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Öğmen ve bazı kurum müdürleri ile Balveren Beldesi sakinleri katıldı. 

Vali Hasan İpek, 8 derslikli Balveren Gazi İlkokulu açılış kurdelesini minik öğrencilerle birlikte kesti. Daha sonra okulu gezip sınıfları tek tek dolaşan Vali İpek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. 

"Sınıflar 30-35 kişilik olacak"
Şırnak’ta 2012- 2013 yılı ile 2013- 2014 Eğitim yılları arasında çok ciddi bir ilerleme kaydedeceğin belirten Vali İpek, "8 derslik Balveren Gazi İlkokulu için 500 bin TL harcadık. 126 öğrencimiz burada okuyor. Balveren beldemize yakın zamanda bir tane de lise yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz kalabalık sınıflardan kurtulmak. Özelikle Cizre ve Silopi`de çok kalabalık sınıflar var. Merkez okullarımızda da çok kalabalık sınıflar var. Bu yıl yapacağımız yatırımlarla sınıflarımızı, Türkiye standardında 30-35 kişilik sınıflar haline getirecek bir yapılanma çalışmamız var. İnşallah onu da bitireceğiz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız ikinci dönemde ilimize öğretmen gönderdi. Öğretmen kadromuz da gayet iyi durumda. Eğitim-öğretim önümüzdeki yıl daha iyiye gidecek.

Çünkü Şırnak’taki insanlar gerçekten zeki insanlar. Balveren Beldemiz de örnek bir beldemiz. Bu Beldemizde her meslekten en üst seviyede insanlarımız var. Biz de eğitim yatırımlarına tüm Şırnak için devam ediyoruz.” dedi. (Ekrem Payan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir