• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Bingöl`deki okullarda tablet bilgisayar dağıtımı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı Bingöl’de 9 lisede başladı. 

Bilgisayar dağıtım törenine Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Genç İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fatih Projesi kapsamında Bingöl Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine katılan Vali İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı ile birlikte 101 öğrenci ile 30 öğretmene, tablet bilgisayar dağıttı. 

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl’de 9 lisede toplam bin 370 tablet bilgisayarın dağıtılacağını belirterek, tablet bilgisayarların sadece internete erişim için olmadığını ifade etti. 

Vali Taşyapan Tablet bilgisayarların öğrenciler için büyük bir nimet olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Fatih projesi kapsamında Bingöllümüzdeki 9 lisede toplam bin 370 adet talep bilgisayar dağıtımı yapılacak ve bu dağıtımlar da hafta sonuna kadar tamamlanmış olacaktır.’’dedi. 

Vali Taşyapan, bu okulumuzda da 101 öğrenci ile 30 öğretmene tablet bilgisayarları dağıtacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: Tablet bilgisayarlar, sadece internette erişim için değildir. Tablet bilgisayarların içine bütün kitaplar, konular sizin anlayacağınız hale getirilerek, hepinizin elinin altında olacaktır. Bunlarla iyi çalıştığınız, iyi hazırlandığınız sürece Türkiye’nin neresinde olursanız olun, herkesle yarışma imkânına kavuşacaksınız. Tablet bilgisayarlar, sizin için büyük bir nimettir. Onun için bu önemli bir adım, ülkemizin geldiği yeri göstermesi açısından önemli bir adımdır. Biliyorsunuz medya okur-yazarlığı diye bir şey var. Artık televizyon, internet, bilgisayar üzerinden bir sürü bilgi pompalanıyor. Bunların içersinde doğrular var, yanlışlar var, taraflı ve tarafsız olanlar var. Başka amaçla olanlar var. Dolayısıyla medya okur-yazarlığı demek bunların içersinden sizlere faydalı olanı seçmek, zararlıyı ayırabilmek, faydalıyı kullanabilmek, onun üzerinden bilgi dünyanızı inşa edebilmektir. Sizin için faydalı olanı bulabilirseniz, bu sizin için önemli bir kazanım olur. Yoksa önünüze gelene takılıp giderseniz, size hiçbir faydası olmayacağı gibi, zamanınızı da heba edersiniz. Dolayısıyla bu aletler sizin için hem çok faydalı, hem de iyi kullanmazsanız aleyhinize de olabilir. Bu bir dönüm noktasıdır. Hepinize hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Bunu bir basak olarak kullanın, doğru ve faydalı çalışmalarda kullanın” (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir