• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Çaldıkları kasayı ve arabayı bırakıp kaçtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Edinilen bilgilere göre, Midyat ilçesinde Bağlar Mahallesi 810 Sokakta hırsızlık olayı dün akşam saatlerinde, Abdulhalim Cebeci’nin evinde meydana geldi. Evde olmayan Cebeci’nin evine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evdeki çelik para kasasını açmaya çalıştılar. Kasayı evde açamayan hırsızlar evin ikinci katından bahçeye attı. Ardından aynı şahsa ait 47 LE 188 plakalı kapalı kamyonetin içine çelik para kasasını yükleyerek kaçmaya çalıştılar. 

Aynı apartmanda üst katta bulunan yakınları, çıkan sesler üzerine şüphelenerek evin sahiplerine haber verdi. Bunun üzerine ev sahipleri ve yakınları hırsızları yakalamak için polise haber verdi. Polis ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak, çalışma başlattı. Kaçamayacaklarını anlayan hırsızlar, çaldıkları kasa ve kamyoneti daha sonra Yunus emre Mahallesinde 1014 sokakta terk edilmiş halde bırakıp kaçtılar. İzlerini kaybettirmeyi başaran 4 zanlıdan birinin çocuk olduğu iddia edildi. 

Cebeci’nin evinde yaşanan kasa hırsızlığının ardından, Midyat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma başlattı. Olay yerine gelen polis, evde ve kamyonette parmak izi çalışması yaptı. Çalınan çelik kasanın içinde yaklaşık 2 yüz bin lira ve ziynet eşyası olduğu öğrenildi. 

Arabasına ve çalınan para kasasına kavuşan ev sahibi Abdulhalim Cebeci, çok mutlu olduğunu belirterek, “Olay, biz misafirlikte iken gerçekleşti. Bu kadar kısa zamanda yakalanmasına sevindim. Arabamı evin yanında bulunan boş arsaya park ettik. Kasayı balkondan bahçeye atmışlar. Bahçeden sonra arabaya yüklemişler. Arabanın anahtarları da askıda asılıydı. Öğrendikten sonra mahalleliyle sıkıştırdık adamaları, her yere hırsızları aramak için dağıldık polislerle birlikte ilçenin giriş ve çıkışlarını tuttuk, sonra hırsızları bir sokakta sıkıştırdık. Arabayı burada bırakıp başka bir arabayla kaçtılar.” dedi.    

M. Emin Kayapınar ise, çalınan kamyonet ve kasayı terk edilmiş halde sokakta bulduklarını belirterek polise haber verdiklerini söyledi. (M. Sait Başaran, Adnan Oğuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir