• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Bitlis itfaiyesi araç sayısını 7`ye çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne yapılan bir buçuk milyon TL’lik yatırımla araç sayısı 7’ye ulaştı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, “İtfaiye müdürlüğünde 1 adet düzgün aracımız vardı oda 10 metre merdiven yüksekliğine sahipti. Bunun dışında 10-15 yaşlarında araçlar vardı. 2009‘dan bu yana araç sayımızı arttırmaya başladık. Şuan 7 tane aracımız var. İtfaiyemize öncü aracının yanısıra 2 tane 28 metre merdiven uzunluğuna sahip itfaiye aracı ile 2 tanede itfaiye arasözü kazandırdık. İtfaiye müdürlüğümüze yaklaşık 1 buçuk Milyon TL’lik yatırım yaptık. Bitlis’imiz kadim ve tarihi bir şehir. Özellikle eski yerleşim alanlarımızdaki sokaklarımız çok dar. Bu sokaklarımız için de önümüzdeki süreçte 2 tane küçük itfaiye aracı almayı düşünüyoruz” dedi. 

İtfaiye personellerine yangın ve ilk yardım konularında eğitim verildiğine de değinen Alaydın, “2009 yılında 18 personelle hizmet veriyorduk. Şuanda 28 personel ile hizmet veriyoruz. Bunun dışında yaptığımız en önemli iş ise İtfaiye personelimizi eğitime gönderiyoruz.  

Şuana kadar Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu eğitim kampına 20 personelimizi periyodik olarak eğitimlere gönderdik. Yani şuan 28 itfaiye personelimizin 20 tanesi eğitimli. Bölgede bu kadar eğitimli bir itfaiye müdürlüğünün olacağını zannetmiyorum. Bu bizim insanımıza verdiğimiz değerin bir sonucudur” diye konuştu.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir