• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
Şam`da Ateşkes!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhaliflerle rejimin bir araya geldiği Cenevre görüşmelerinde bir sonuç çıkmamasına rağmen ülkenin başkenti Şam’da bazı bölgelerde ateşkes ilan ettiği bildiriliyor.

Fransız Haber Ajansı AFP, rejimle muhaliflerin çeşitli bölgelerde geçici ateşkesler ilan ettiğini belirterek muhalif savaşçılarla ordu mensuplarının samimi fotoğraflarını yayımladı. Ateşkesin başkentin çevresindeki Babila, Mudamiye, Kudsiye, Beyt Sahm, Yalda, Barzeh ve Yermük kentlerinde geçerli olduğu bildirildi.

Haberde ayrıca bazı muhalif grupların ağır silahları teslim ettiği, birkaç hafta önce muhaliflerin kontrolü altında olan bölgelerde rejim bayraklarının çekildiği ve halkın "Suriye halkı birdir!" şeklinde slogan attığı belirtildi.

Öte yandan bazı bölgelerde muhalifler rejime mesajlarını duvar yazıları ile ulaştırırken "Tutuklular serbest bırakılsın" şeklindeki duvar yazıları dikkat çekiyor. Bazı muhalifler ise ise "ateşkes`in uzlaşma manasına gelmediğine" dikkat çekerek, çözüm bekleyen sorunların ortadan kalkmadığını söylüyor.

 Ateşkes insani yardım için

Diger yandan İslami Cephe komutanlarından İslam Alluş ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam kırsalında ateşkesin sağlandığını doğrulayarak, ateşkes sağlanan bölgelere Suriye ordusunun girmesine izin verilmeyeceğini ve muhalif birliklerin de kasabalardan ayrılmayacağını kaydetti.

Alluş, "Suriye ordusu Doğu Guta bölgesi başta olmak üzere Şam kırsalında abluka altında tuttuğu bölgelerde silahla bir şey yapamayacağını anladı. Sivillerin açlık sıkıntısı çekmesi nedeniyle de böyle bir anlaşma gerçekleştirildi" dedi.

Muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde su, yiyecek ve elektirik ihtiyacının karşılanması karşılığında ateşkes sağlandığını aktaran Alluş, "Babila dışında hiçbir bölgeye Suriye ordusuna bağlı askerler alınmadı. Babila`ya ise sadece bazı komutanların girişine izin verildi, onlar da sonra çıktı" diye konuştu.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir