• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
İşte Van`da acil çözüm bekleyen sorunlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açılamada, Van’da acil çözüm bekleyen, ruhsat harçlarının yüksek olması, ulaşımda güzergahların yeniden düzenlenmesi ve imar sorunu gibi birçok sorunun bulunduğu ifade edildi. 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva yaptığı  açıklamada, Van’da acil çözüm bekleyen birçok sorun olduğunu ifade ederek, “Emlak vergilerinin ve ruhsatlandırma harçlarının yüksek olması, ulaşım sorunları, Şoför esnafının sorunlarının giderilmesi, minibüs ve otobüs güzergâhlarının yeniden düzenlenmesi, il dışından gelen korsan satıcılarının faaliyetlerinin durdurulması, İmar sorunu gibi, bir an önce çözüm bekleyen sorunlar olduğunu söyledi. 

Kümelenme konusuna da değinen Takva, İnşaat Malzemecileri Sitesinin kurulması, mermerciler sitesi, briketçiler temin tevzi Kooperatifinin arsa taleplerinin olduğunu ve belediyenin bu konuda kendilerine destek vermesini beklediklerini ifade ederek “İl de galericiler sitesi kuruldu, fakat buna rağmen galericiler, kent içinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şehir içinde satılık araçların yaratmış olduğu yoğunluk, trafiği olumsuz etkilemektedir. Mitinglerin kent merkezinde yapılması nedeni ile, çıkan olaylarda esnaf mağdur oluyor. Esnafın mağdur edilmemesi için farklı bir çalışma uygulanabilir.” ifadelerini kullandı. 

(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir