• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
`Müslümanlara yönelik etnik temizliğe son!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile Mazlum Der, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki Müslümanlara yönelik etnik temizliğin ve insanlık krizinin durdurulması amacıyla, ‘Müslümanlara yönelik etnik temizliğe son!’ sloganıyla ortak imza kampanyası başlattı.

 Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Afrika kıtası liderlerine sesleniyoruz!

Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki güvenlik durumu, Mart 2013’ten bu yana kontrolden çıkmış durumda. Ülkede insanlık krizi yaşanıyor.

‘Balaka karşıtı’ olarak bilinen Hristiyan milisler, ülkedeki Müslüman azınlığın tamamına yönelik “intikam” saldırıları düzenliyor. On binlerce Müslüman, sivil ayrım gözetmeyen şiddet olayları ve öldürülmekten kaçmak zorunda kaldı. Yüzlerce Müslüman yaş ayrımı gözetmeksizin katledildi. Sadece Ocak ayında Bangui’nin kuzeybatısındaki köylerde gerçekleşen iki saldırıda 50’den fazla Müslüman öldürüldü. Mağdurlar arasında en az sekiz çocuk, beş kadın ve üç yaşlı erkek bulunuyordu. Yaşları yedi ve 18 olan iki kız çocuğu en genç mağdurlardı, en yaşlı mağdur ise 70 yaşındaydı.

Ülkede bulunan uluslararası barış koruma güçleri Müslüman sivillere yönelik etnik temizliği engelleme konusunda yetersiz ve başarısız. Uluslararası toplum, katliamları durdurmayı gerçekten istiyorsa, barış güçlerinin yeterli ölçüde desteklenmesini ve Müslümanların tehdit edildiği bölgelerde bulunmalarını sağlamalı.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Mazlum Der olarak, Afrika Birliği’ni, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki etnik temizliğin ve insanlık krizinin durdurulması amacıyla harekete geçmeye ve barış güçlerini gerektiği şekilde desteklemeye çağırıyoruz.
Siz de bir imza verin ve bu insanlık krizine karşı ses çıkarın!”

 İmza kampanyasına “  http:/www./acileylem.amnesty.org.tr  ” linkine tıklayarak katılmak mümkün. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir