• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
BÜ`de Ormancılıkta Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BinUZALCBS) işbirliği ile 10-15.02.2014 tarihleri arasında 2 gruba (60 kişi) yönelik olarak “Ormancılıkta Coğrafi Bilgi Sistemleri Kullanımı (ArcGIS) Eğitimi”  düzenlendi.

Eğitime Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Şefleri, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefleri, Fidanlık Şefleri ve ilgili başmühendis ve Orman mühendisleri katıldı.

Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesislerinde başlayan eğitimin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin hızı göz önünde bulundurulduğunda artık ormancılıkta verilerin temini, düzenlenmesi ve iletiminde teknolojiye ayak uydurmanın önemine vurgu yaptı. Coğrafi Bilgi Sisteminin ormancılık çalışmalarındaki önemine de değinen Polat, uygulamanın içinde olacak tüm katılımcıların eğitimi dikkatle izlemelerini önerdi. 

BinUZALCBS Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel de, yaptığı sunumda Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünün öncülüğünde yapılan bu eğitimin son derece önemli olduğunu ifade ederek, “CBS konusunda yapılacak olan bu eğitimle birlikte meslek hayatında ciddi katkılar sağlayacaktır. Kurumsal kapasite artacak. 6 günlük eğitim yeterli olmayacak ancak temel teşkil edecektir. Bundan sonraki programlarda da ileri düzeyde eğitimler verilebilir” dedi.  Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne ve diğer eğitimcilere teşekkür eden Yüksel, Bingöl Üniversitesi olarak bu tarz eğitimler için her zaman işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

Bingöl Üniversitesinden Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesinden Doç. Dr. Fatih Sivrikaya ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Bozali`nin Eğitimci olarak yer aldığı Ormancılıkta CBS Eğitimi ArcGIS programı kullanılarak uygulamalı olarak yapıldı. 

Eğitme katkıları nedeniyle Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne, Bingöl Üniversitesinden Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Doç. Dr. Fatih Sivrikaya ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Bozali`ye Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Ayrıca eğitimin sonunda ise eğitime katılanlara katılım belgeleri verilerek program sonlandırıldı. 

Orman Bölge Müdürü Polat, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’ı makamında ziyaret ederek yapılan işbirliğinden dolayı teşekkürlerini ifade ederek ayrıca Rektör Baydaş’a plaket takdim ettiler.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir