• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
 Ahmet Türk`ten HÜDA PAR`a Haksız Suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’e adaylağı konusunda Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Türk, HÜDA PAR’a yönelik PKK/BDP’lilerin düzenlediği onlarca molotoflu, bombalı, silahlı, taşlı ve sopalı saldırıyı görmezden gelmesi bir yana, HÜDA PAR’ı saldıran taraf olarak gösterdi.

Söyleşide 1973’te aktif siyasete başladığı bilgisini vererek tecrübeli bir siyasetçi olduğu imajını vermeye çalışan Türk, muhabirin, “Kürdistan’da BDP seçim çalışmalarını sürdürürken sık sık saldırı ve provokasyonlar yaşanıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz. Mardin için de sizin önümüzdeki döneme ilişkin provokasyonlara yönelik uyarılarınız olmuştu, bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna verdiği yanıtı okuyanlar, “Ahmet Türk, 40 yıldır dürüstlük ilkelerinden uzak, siyasetçi kurnazlığıyla olaylara bakıyor” yorumunu yaptı.

Soruyu yanıtlarken “halkların kardeşliği” vurgusunu yaparak başlayan Türk, “Halkların kardeşliğini egemen kılmaya çalıştıklarını, bunu istemeyen güçlerin olduğunu, bu güçlerin çeşitli kimliklerle bazı grupları öne sürerek bazı provokasyonlar yapmaya çalışacaklerını” görüşünü öne sürdü.

Açıklamasına demokrasiye inandığına vurgu yaparak sürdüren Türk, “Şunu açıkça söylemek istiyorum; ben demokrasiye inanan bir insanım, herkes vicdanı ile hareket etsin. Diğer gruplar artık bu tür yaklaşımlardan vazgeçsinler, biz çalışmalarını engelliyormuşuz gibi bir ortam yaratmasınlar. Hem kendileri provokasyon yapacaklar hem de bunu bize mal etmeye çalışacaklar. Gelsinler halka gitsinler oy istesinler, kimse onlara engel olmuyor. Benim köyüme gidip oy istesinler alabilirlerse ben sadece saygı duyarım.” sözleriyle üstü kapalı HÜDA PAR’ı suçladı.

Ahmet Türk, kendisine yöneltilen, “Kürdistan’da bu tür provokasyonların odağında genelde HÜDA-PAR’ı görüyoruz. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki soru üzerine, kendisinin de HÜDA PAR’ı kastettiğini belirterek, “Tabi ki burada bir tablo çizerken esas olarak bu işin odağında bu bahsettiğiniz parti olduğu için onlardan bahsediyordum. Şimdi önce halkımıza saldırıp sonra “bizi engelliyorlar” demesinler. Dediğim gibi gelsinler benim köyüme oy istesinler. Ama bu partimize ve halkımıza yönelik provokatif bir anlayıştır.” suçlamasını yöneltti.

Açıklamasının sonunda HÜDA PAR’ın iktidar partisinin maşasıymış gibi çirkin bir algı oluşturma gayretine girişen Türk, “Bu dönemde AKP’nin ve devletin de muazzam bir noktaya gelmiş partimizin gücünü dağıtmaya bölmeye çalışan bir çalışma içerisinde olduğunu bilmek lazım. HÜDA-PAR da bugün iktidar tarafından kullanılmak istenen bir güç olabilir.” diyerek kendi ucuz siyasetlerinin mantığını ortaya koydu.

Hürseda Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir