• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Oto Parkçılar: PARKOMAT sistemi kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’de bulunan Oto Park Yıkama Halı Yıkamacıları ve Temizlikçiler Derneği üyeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan PARKOMAT sisteminin kaldırılması için basın açıklaması düzenledi. 

Basın açıklamasını okuyan Mersin Oto Park Yıkama Halı Yıkamacıları ve Temizlikçiler Derneği Başkanı Fedai Üren, Mersin’in kamburu haline gelen PARKOMAT sisteminin Mersin’de içinden çıkılmaz bir noktaya getirdiğini belirterek, PARKOMAT uygulamasından dolayı esnafın sıkıntı çektiğini söyledi. 

PARKOMAT sistemi yüzünden ambulansın bir trafik kazasına geç gittiği için hastanın hayatını kaybettiğini öne süren Üren, itfaiye araçlarının da yangınlara bu sistem yüzünden geç gittiğini ifade etti. 

PARKOMAT sisteminin şehrin trafiğini zor durumda bıraktığını belirten Üren,” Trafik Kanunları’na göre çöp konteynırlarına, kavşak dönüşlerine ve yola çıkan sokak giriş çıkışlarına otobüs minibüs duraklarına önem arz eden resmi daire çevrelerine belli bir mesafede park yasağı vardır ama bu kanunu bu şirket menfaat uğruna çiğnemektedir” dedi. 

Üren, ”Mersin Büyükşehir Belediyesi, oto park işletme ruhsatı verirken giriş ve çıkışların engellenmesi için belli bir miktarda ücret almaktadır ve hala otopark giriş ve çıkışları otopark kullanmaktadır. Burada oto park işletmecileri zor durumda kalmaktadır” diye konuştu. 

Mersin Büyükşehir Beleyesi, Mersin Valiliği ve Trafik Denetleme Müdürlüğünü göreve davet eden Üren,” Biz Mersin Oto Parkçıları olarak bu olayda haksız kazanç olduğunu ve bu uygulamanın yanlış bu nedenle hemen PARKOMAT sisteminin iptal edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir