• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
4. Yetim Dayanışma Günleri başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - İHH-AYDER’ Yetim Dayanışma Günleri’ münasebetiyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İHH-AYDER binasında yapılan basın açıklamasını İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Başkanı Hidayet Yılmaz okudu. 

Dünyada milyonlarca yetim bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Geçmişe göre daha müreffeh ve barış dolu bir dünya hayalleri, 200 milyon yetim çocuklar nüfusuna her gün eklenen 10 bine yakın çocukla yalın gerçeği yüzümüze vuruyor. 

"İnsanlığın kendisini fark etmesini bekleyen milyonlarca yetim çocuk var”

Her yıl 2 buçuk milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı, 300 bin çocuğun boylarından büyük silahlarla cephelere sürüldüğü, işgal sürecinde sadece Irak`ta 5 milyon çocuğun yetim kaldığı, yanı başımızda Suriye`de üç yıldır devam eden savaşta 500 bin çocuğun yetim kaldığı dünyamızda nice mahrumiyetlerle insanlığın kendisini fark etmesini bekleyen milyonlarca çocuk bulunmaktadır.”dedi. 

İHH’nın yetim çocuklara yönelik yardım projesi hakkında detaylı bilgi veren Yılmaz, “Ülkemizde ve Dünya`da yetimleri ve kimsesiz çocuklar için  ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ ‘Yetim Dayanışma Günleri’ gibi kampanyalarla insanımızın gündemine almasını sağlamak, kendi akrabalarının ve çevresindeki yetimlere sahiplenmesini, onlara sevgi ve şefkatle yaklaşarak sorunların çözümünde pay sahibi olarak hem dünyada hem de ahrette kazananlardan olmasına vesile olmayı amaçlamaktayız.” Dedi. 

“İHH’nın yetim çalışması, İslam dünyası çocuklarının Hıristiyanlaştırılmasının önüne geçiyor”

İHH`nın yetim çalışmalarının İslam dünyası çocuklarının Hıristiyanlaştırılmasının da önüne geçtiğinin altını çizen Yılmaz,”Biz tüm yetimlere destek vermeyi hedefimize koyduk. ‘Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız.’ Diyen peygamber efendimizin hadisini bir motivasyon olarak algılıyoruz ve yeryüzündeki bütün yetim çocukları da kendi çocuğumuz gibi görmekteyiz.

Her yılın Şubat, Mart ve Nisan ayı "Yetim Dayanışma Günleri" olarak idrak edilirken, yetim çocuklar konusu insanlığın vicdanını sızlatıyor. Tüm insanlığa emanet savunmasız yetim, öksüz, terk edilmiş ve engelli çocuklar beş kıtada gerçekleştirilen onlarca organizasyon ile hatırlanıyor.

Türkiye`de 52 ilde 4 bin 600; 45 ülke ve bölgede ise 38 bin yetim çocuğu Sponsor Destek Sistemi ile annelerinin hesabın 90 TL yatırarak düzenli olarak desteklemekte; 136 ülke ve bölgede ise 200 bine yakın çocuğu dönemsel olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri`nde yetim çocukları bizzat yaşadıkları ülkelerinde ziyaret ediyor.” şeklinde konuştu. 

Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti,”Ailelerini kalkındırma projeleri kapsamında sağmal inek dağıtımı ve mandıra projesi, tavuk, tavşan, bıldırcın yetiştiriciliği, balıkçı dükkânı, seracılık, nakliye arabası, bakkal dükkânı, pastane, lokanta işletmesi, terzilik işletmesi, manav, kırtasiye, kumaş boyama, dikiş makinesi, susam öğütme makinesi, mikro kredi ve ziraat projeleri gibi çeşitli yardım organizasyonları gerçekleştirilecek. Ayrıca çocukların ortak paydası oyunlar eşliğinde sevgi ve şefkat bağlarımız daha da güçlenecek.”dedi. 

41 ülkede 350 projeyle 65 bin yetim çocuğa ulaşılacak

Yılmaz, konuşmasının sonunda,”2014 Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde Türkiye ile birlikte 41 ülkede 350 projeyle 65 bin çocuğumuza ulaşmayı hedeflemekteyiz. Yukarıda sıralanan bölgelerde ihtiyaç durumuna göre aşağıdaki konu başlıklarındaki projeler icra edilecektir:” ifadelerini kullanırken yardımlarının Sosyal yardım projeleri, sağlık yardımı projeleri, eğitim yardımı kültür yardımı projeleri şeklinde olacağını söyledi. (İlyas Yavuz-İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir