• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Ani hareketler bel fıtığına neden oluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde görevli Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Dr. Mehmet Özdal, günümüzün en yaygın hastalığının bel fıtığı olduğunu belirterek; anlık hareketler ile dönerek ağırlık kaldırmanın bel fıtığının başlıca nedenler olduğunu vurguladı. 

Özdal, vücudun ağırlığının büyük kısmını bel kemiklerinin taşıdığını belirterek; “Bu kemikler arasında disk denilen yastıklar bulunur. Bu su dolu yastıklar kendilerine gelen yükü dengeli bir şekilde kemiğe iletirler. Su kıvamının gittikçe azalması sonucu kendisine gelen ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtma kapasitesi de kaybolur ve ağırlık bir noktaya yönelir ve bel kemiği sınırlarını geçince balonlaşır, bel ve ayak sinirine değer.” dedi. 

Bel fıtığının belirtilerini sıralayan Dr. Özdal, “Ara, ara bel ağrıları, bacakta uyuşma, bel de bükülme, yürüyüş bozuklukları, bel ve ayakta güç kaybı, bacaklarda kramplar gibi rahatsızlıklardır.” İfadelerini kullandı.

Dr. Özdal, bel fıtığına; ani hareketler, ağır meslek dalları, dönerek ağırlık kaldırma, ağır sporlar ve obezite’nin gibi nedenlerin başlıca sebep olduğunu vurguladı. 

Bel fıtığı tedavisinin ameliyatlı ve ameliyatsız iki yöntemle yapıldığını belirten Özdal, iki tedavi sonucu hastalığın tekrarlanmaması için doktorun verdiği tavsiyelere aynen uyulmasını gerektiğini belirtti.(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir