• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
`İnsan ve Kâinat` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘İnsan ve Kâinat’ konulu konferans, saat 14.30’da başladı. Konferansa konuşmacı olarak, Çantacı Necmi olarak bilinen Araştırmacı Yazar Necmi İlgen katıldı.

Müslümanların hakikati öğrenmeleri için çaba harcamaları gerektiğinin önemi üzerinde durulan konferansta, Müslümanların genel olarak bir tembelliğin içine girdiğine de dikkat çekildi.

Risale-i Nur eserinin, hakikati anlama açısından önemli bir etkiye sahip olduğunun altını çizen İlgen, "Devlet, geçmişte çok büyük ideoloji ve düşüncelerle halkı ürkütmüştür. O zamanda konferanslar yasak olduğu için bu gibi üniversitelerde sohbetler yapamıyorduk. Hiçbir fikir akımı birdenbire kabul edilmiyor. Asrında en çok tanınan Mevlana Hazretleri ve Gazali gibi şahsiyetler bugünkü gibi tanınmamıştır. Ama Bediüzzaman Said-i Nursi, asrında diğerlerinden fazla tanınmıştır. Bu sebeple, Risale-i Nur, inançsızlığa karşı bir set görevi üstlenmiştir. Böyle bir öneme sahip olmasının sebebi, ilim ve bilim diliyle konuşması ve ikna etkisinin fazla olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir