• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...

VAN- İki gün sürecek olan foruma il dışından birçok işadamı ve sivil toplum kuruluşunun yöneticisinin katılması bekleniyor. 

Van Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Orhan Olgun, Van Ekonomist Dergisi’nin 9’uncu sayısından itibaren Türkiye genelinde yayın yapmaya başladığını belirterek, “Şuan da il dışından 870 abonemiz var. Bu abonelerden 220’sine davetiye gönderdik. Şu ana kadar davetiye gönderdiğimiz 81 aboneden davetimize katılacaklarına dair teyit aldık. Ayrıca bazı sivil toplum kuruluşlarımız tarafından davet edilen iş heyetleri de ilimize gelecektir.” dedi. 

Van’a gelecek olan misafirlerin konaklama ve ulaşımının sağlandığını da sözlerine ekleyen Olgun, “Misafirlerimiz için 225 oda ayarlandı. Bunun yanında ilimize gelen misafirlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için 3 yolcu otobüsü, misafirlerimizin havaalanından otellere taşınması için de 4 minibüs kiralandı. Ayrıca geliş gidişlerde misafirlere yardımcı olunması noktasında 15 personel görevlendirildi.” diye konuştu. 

Birinci Van Forumu Toplantısının yaklaşık 73 bin TL’ye mal olduğunu da aktaran Olgun, toplantının düzenlenmesinde maddi ve manevi destek sunan herkese teşekkür etti. 

Toplantıya, Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, OSB Başkanı Necmeddin Çok, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Göksal Yarız, Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhan, MÜSİAD Van Şube Başkan Yardımcısı Faruk Demir katıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)