• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Şırnak`a 6 yeni ambulans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak ilinde yetersiz olduğu düşünülen ve çoğu zaman vatandaşın tepkisine neden olan ambulans sorununa Şırnak Valiliği, 6 ambulans tahsis ederek çözdü. 

112 Komuta Kontrol Merkezi`ndeki ambulans teslim törenine Şırnak Milletvekili Emin Dündar Vali Hasan İpek, 112 Acil Başhekimi Zeki Esen ve çalışanlar katıldı. 

Teslim töreninde konuşan Vali İpek, "Şu anda 34 ambulansımızla Şırnak`ın tümüne hizmet veriyoruz. En erken ulaşabildiğimiz yer 5 dakika, en uzak ulaşabildiğimiz yer 50 dakikadır. Yani dünya ortalamasında 30 dakikada en uzak yere ulaşabilmen gerekiyor, şehir merkezinde de 12 dakikada ulaşabilmen gerekiyor. Biz şehir merkezleri olarak bunu aşmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı..        

Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ise huzurun olduğu yerde yatırımın da rahatlıkla geleceğini ifade etti.        

Vali İpek ve Milletvekili Dindar daha sonra 112 Komuta Kontrol Merkezi`ni ziyaret etti.  

Çalışanlarla bir süre sohbet eden ve servisin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali İpek, 112 servisini gereksiz yere aranmaması gerektiğini belirterek "300 telefondan sadece 1 tanesi doğru çıkıyor, lütfen bu 112`yi insanlar boş şekilde meşgul etmesinler. Bu durum şu anlama geliyor. Yani yaralılara veya ölmek üzere olanlara ya da acil doktora ihtiyaç olanlara eziyet anlamına geliyor" dedi. (Ekrem Payan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir