• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Kaynak yapılan kamyon mazot deposu alev aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus İlçesi Kemal Paşa Sanayi Sitesi’nde ‘Özgüven Damper ve Hidrolik Şase Düzeltme’ isimli işyerinde bir kamyonun mazot deposunu onarma çalışması sırasında oksijen kaynağı ile ısınan depo alev aldı. Meydana gelen yangında alevlere maruz kalan bir kişi ileri derecede yanıklar ile ağır şekilde yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre; üzerinde boş plastik kasa yüklü 33 NYP 90 plakalı kamyon ile tamire gelen ve daha önceden kaynakçı olarak çalışan Feyzullah Ateş (41) isimli şoför, kamyonun mazot defosunu onarmak istedi. Mazot defosunda arızayı gidermek için oksijen kaynağı ile kamyonun kasasının alt kısmında bulunan depoda kaynak yapan Ateş, deponun boş olmasına rağmen içindeki kalıntıların tutuşması ve anlık patlama ile ağır şekilde yaralandı . 

Patlamayla birlikte başlayan yangında alevler kısa sürede kamyonu sarınca etraftaki vatandaşlar, durumu İtfaiyeye ve sağlık ekiplerine bildirdiler. 

İtfaiye ve sağlık ekipleri gelene kadar panikle kimsenin yangın yerine girmemesi konusunda uyarırlarken, iş yeri sahibi Zekeriya Tekintamgaç, alevlere maruz kalan Feyzullah Ateş’e yardım etmeye çalıştı. Ancak can havli ile kendisini tuvalete atan Ateş, kapının arkasına yığılınca ona ulaşmak için sağlık ekipleri itfaiyeciler yoğun çaba sarf etti. Yapılan girişim ile bulunduğu yerden çıkarılan Ateş, Acil 112 ekipleri tarafından Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ateş, yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyathaneye alındı. 

Alevlerin sardığı kamyon itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma ile yaklaşık 20 dakikada sonra söndürülebildi. 

Polis meydana gelen yangın olayı ve yaralanma ile ilgili olarak soruşturma başlattı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir