• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
İçişleri Bakanı Ala: "Dedikoduyla devlet yönetilmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere öğle saatlerinde özel uçakla Van'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Selahattin Eyyubi Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtımı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taraf gazetesinin 'Memurlara kırmızı, mavi, yeşil fişleme' manşetiyle ilgili soruya, “Devlet Yönetilmez, Belge Varsa Gereğini Yapalım” dedi.

 

Van Ferit Melen Havaalanı'nda İçişleri Bakanı Ala’yı, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Van Milletvekilleri ve kurum müdürleri karşıladı. Havaalanında bir süre dinlenen Bakan Ala, daha sonra Van Valiliği'ne geçti.

 

Vali Doğan ile Basına kapalı olarak görüşen Bakan Ala, daha sonra Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtımı için Selahattin Eyyubi Lisesi'ne geçti. Burada 9. Sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtan Bakan Ala, ardından kürsüde kısa bir konuşma yaptı.

 

Bakan Ala öğrencilere kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolunu anlattı

Bakan Ala konuşmasında öğrencilerin bu tabletlerle bilgiye kolay ulaşacağını belirterek, “Dünyanın çeşitli yerlerinde, üretilmiş bilgi, sizin elinize geliyor. Bir tek şeyi size hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle karşı karşıya kaldığınız zaman, soru sorarsanız, zihninizde 'Acaba, doğru mudur?' diye bir test edeyim demezseniz, o size yük olur. Ama o eleştirel düşünceyle yaklaşır bilgiyi sorgular, doğruluğunu kendi ölçülerinizce test ederseniz, o bilgi size yarar sağlar. Bunu anahtar olarak size sunmak istedim. Tebrik ederim. Bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim.” diye konuştu.

 

Bakan Ala’nın konuşmasının ardından, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi ve bazı kurum amirleri de öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımında bulundu.

 

Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium`da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH projesi kapsamında, tablet bilgisayar dağıtım töreninden, tele konferans yöntemi ile kısa bir konuşma yaptı.

 

Efkan Ala: “Dedikoduyla devlet yönetilmez, belge varsa gereğini yapalım”

Daha sonra Selahattin Eyyubi Lisesi'nde teknoloji sınıflarını gezen Bakan Ala, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Bir gazetecinin, Taraf gazetesinin manşetini hatırlatarak, 'Bazı kamu kurumlarının personel alımında renkli listelerle cemaat mensubu, CHP üyesi, Gezi olaylarına katılanlar ile  Kürt kökenlilerin işe alınmadığı ve Ak Parti ile Milli Gençlik Vakfı üyelerinin alındığı' yönündeki haberi  ile ilgili görüşlerini  sordu.

 

Efkan Ala soruya verdiği cevapta, “Dedikoduyla devlet yönetilmez. Devlet yönetimi ciddi bir iştir. Sizlerden de ricamız şudur; O öyle söyledi böyle söyledi değil. Siz gazeteci olarak araştırın, bir delile ulaşırsanız onu sorun, cevabını verelim. Ama biz dedikoduyla devlet yönetmeyiz, yönetilmez de. Ben şimdi, o yazan muhabir olsa, ona sorarım; Nerede? Delil var mı?, Bilgi var mı? Ama sizin elinizde varsa buna ilişkin bilgi belge varsa, hemen gereğini yapalım. Devlet böyle çalışmaz. Devlet sistemini bilen bilir. O, kapalı zamanlarda, darbe dönemlerinde olabilecek şeyler. Bunlar olacak şeylerdir. Ne yapacaksınız. Kişinin objektif değerlendirmesini yaparsınız. Sınav açıyorsunuz giren kazanır. Kazanan da savcılıktan problemi var mı diye soruyoruz? Ne işe yarar öbür türlü? Biz onları bilmeyiz. Bunun dışındakiler, bizim dışımızdaki gelişmeler dedikodulardır. Ama dedikodu aşamasından geçerek, iddiaya dönüşürse, hiç tereddüt etmeksizin, sonuna kadar araştırmasını yapar,  sonuçlarını da milletimizle paylaşırız.”

 

“Van’da Eroin kullanımının önüne geçmek için gereken yapılacak!”

Bir başka gazetecinin, Van ile ilgili Hürriyet gazetesinde yer alan 'Eroin kirlisi’ haberini sorması üzerine Ala, “Ben de Vali Bey’den bilgi aldım. Onların çeşitli tedbirleri var. Bu bilgi ne kadar doğru, ne kadar değil onu bilemem. Ama son derece ciddiye aldığımız bir konudur. Bütün Türkiye'de gençlerimizin, hiçbir bir gencimizin böyle adını bile anmak istemediğimiz olumsuzluklarla anılmasını istemeyiz ve buna izin vermeyiz. Devlet bütün tedbirlerini gözden geçirip daha da fazlalaştırarak, hiçbir tereddüte mahal bırakmaksızın alacaktır. Bunun adını bile, meselesini bile son derece ciddiye alıyoruz” diye cevapladı.

 

Ardından bir restorantta öğle yemeğine katılan Bakan Ala, daha sonra Ezberciler Kavşağıda bulunan  esnafları ziyaret etti.

 

Ala'nın esnaf ziyareti sırasında, üst düzey güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Esnafın sorunlarını dinleyen Bakanı Ala, daha sonra Ak Parti seçim bürosunu da ziyaret etti. Bir süre partililerle konuşan Bakan Ala, Hastane Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti Van İl Başkanlığı’nda, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Bakan Ala’nın akşam saatlerinde özel uçakla Ankara’ya dönmesi bekleniyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir