• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe`de şehitler gecesine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe`de İRFAN DER tarafından Adnan Menderes ilkokulu toplantı salonunda, düzenlenen Şehitleri Anma ve Anlama Programına ilgi yoğundu. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını günün anlam ve önemine binaen  İRFAN DER Başkanı  Şeyhmus Akman  yaptı. 

Şehitlerin sözleri ile süslenen şehid resimlerinin gösterildiği slayt gösterisi sunumu yapıldı. 

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Burhan Aydın`ın konuşması ile salondakilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. 

"Asıl ölüler hakkı görmeyen, hakkı söylemeyenlerdir"

Aydın, “İslam şehidleri kanlarıyla İslam ağacını sulamışlar bu gün artık o ağacın meyve verme zamanıdır. Şehidiler azizdirler, lailahe illallah bayrağının göklerde dalgalanması için kanları ile İslam davasına meşale olmuşlar. İslam davası büyüktür, bu dava Hz. Muhammed (sav) davasıdır, bu dava Uhud şehitlerinin davasıdır, bu dava Hama, Halepçe şehitlerinin davası, bu dava Susa şehidlerinin davasıdır. Bu davaya binlerce Hüseyin binlerce Selahaddin kurban olmuş. İslam şehidleri ölmediler asıl ölüler kimdir biliyor musunuz asıl ölüler Müslümanların üzerine hardal ve kimyasal bombaları yağdıranlardır, camilerde Müslümanlara kurşunlar yağdıranlardır, Müslümanların azizliğine dayanamayıp onları darağacına asanlardır, gözü olup hakkı görmeyenler, dili olup hakkı söylemeyenler, kalbi olup hakkı idrak etmeyenler işte asıl ölüler bunlardır. Bunların hayatı zilletle geçer." ifadelerinde bulundu. 

Ensar İlahi Grubunun şehitler anısına seslendirdiği eserler ile program devam etti. 

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç da, şehit ve şehadeti anlattı.

"Şehit mum gibidir kendisi eridikçe etrafını aydınlatır"

Müslümanların Allah yolunda şehit olmayı arzuladığını dile getiren Kılınç, "İslam düşmanlarının biz Müslümanları korkutmak istedikleri ölümü, aslında dualarımızın başına koyduğumuzu bilmiyorlar. Şehit mum gibidir kendisi eridikçe etrafını aydınlatır, İslam uğrunu kanlarını, canlarını veren Seyyid Kutup, Abbas Musavi, Abdullah Azam, Hüseyinler, Selahaddinler ve daha nicesi, bu mert şehitlerimiz olmasaydı belki şu an biz burada olamazdık. Şehit toprağa atılan tohum gibidir bir sümbül başağının yetişmesi için bir tohum kendini feda eder. İslam mektebinde mağlubiyet yoktur, bu mektepte ya şehit ya gazidir ikisi de zaferdir." ifadelerini kullandı.  

Yoğun ilgiden dolayı misafirlerin çoğu programı ayakta izlemek zorunda kaldı.
Minik kızların okuduğu şiir ve grup Ensar`ın seslendirdiği ilahiler ile devam eden program kapanış duası ile sona erdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir