• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Hüda Par, üyelerinin aracını yakanları kınadı-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Hüda Par Ağrı İl Başkanlığı, gönüllü üyesi Serkan Demirkol’un aracını yakanlar düzenlenen basın açıklaması ile kınadı. 

100. Yıl Mahallesi Köprübaşı mevkiinde aracı yakılan Serkan Demirkol’a destek ve bu olayı gerçekleştirenleri kınamak amacıyla toplanan mahalle sakinleri ile Hüda Par üye ve gönüllülerinden oluşan kalabalık bir grupla birlikte, olayı kınandığı bir basın  açıklaması yapıldı. 

Basın açıklamasını Hür Dava Partisi  sözcüsü Şaban Gökhan okudu. Gökhan konuşmasında, ” Hüda Par  Ağrı’da kurulduğu günden beri  halkımızla iç içe olmuş, ev ev dolaşıp, hem davasını tanıtmış hem de siz değerli halkımızın hal hatırını sormuş dertlerini dinlemiştir. Hüda Par’ın tüm üye ve gönüllüleri büyüklerine saygıda kusur etmemiş, küçüklerini de sevmişlerdir. Komşularıyla iyi geçinmiş, yaşlı ve hastalara şefkatlerinden dolayı ziyaretlerde bulunmuşlardır. Ağrı’daki fakir ve yoksullar için ümit olmuşlardır. Yakınlarını kaybeden yüzlerce hemşerimizin, en acılı günlerinde taziyelerinde yanlarında olmuşlardır. Tüm bu saydığımız hayır faaliyetlerinde, bu gece aracı yakılan parti gönüllümüz Serkan Demirkol   kardeşimiz yakılan aracıyla sürekli hazır bulunmuş, ayrıca ev ve çarşıya geliş gidişlerinde muhakkak, konu komşularını veyahut yolda yaya yürüyen hemşerilerini gidecekleri   yerlere yakın bırakmıştır. Daha öncede partimize, camiamıza, üye ve gönüllülerimize yönelik 200’den fazla saldırı yapılmıştır. Bu saldırıların bir çoğunu BDP/PKK çevrelerine yakın çeteler üstlenmiştir. BDP İstanbul’da MHP’ye karşı  düzenlenmiş bir saldırıyı jet hızıyla kınayıp eylemle hiçbir ilgilerinin olmadığını söylerken, bu güne kadar partimiz ve camiamıza yönelik yapılan saldırılar için hiç bir kınamada bulunmamış, bilakis olayları daha da kışkırtacak açıklamalar yapmışlardır “dedi. 

‘Yangın şehrimize sıçramıştır’

Gökhan açıklamasına devamla, ”Bu eylemlere tepki göstermeyen BDP/PKK kadar, bu failleri yakalamayan devletin de suçludur. BDP ve bileşenleri halkımızın huzurunu bozan, halkımızı tedirgin eden, bu tarz eylemleri kınamadıkları müddetçe, kendilerini bu eylemlerden ötürü  birinci derecede  suçlu olarak görmekteyiz. Hüda Par camiasına yapılan saldırıların hiçbir failini ortaya çıkarmayan, saldırganlar hakkında hiçbir soruşturma açmayan, vatandaşlarının canını malını korumayan devlet yetkilileri de bu eylemden bir o kadar suçludur . Doğu ve Güneydoğuda partimiz, üye ve gönüllülerine yönelik yapılan onlarca saldırıyla ilgili, Ağrı’daki hiçbir siyasi parti ve STK’nın bölgemizin huzuruna kasteden, bu saldırganlara karşı herhangi  bir açıklamaları olmamıştır. Maalesef bugün Ağrı’da bir üyemizin aracı yakılmıştır. Herkesin dikkatini çekmek istediğimiz yangın,  maalesef şehrimizde de sıçramıştır. Acaba şehrimizdeki siyasi parti ve STK’lar bu menfur saldırıya da  sessiz mi kalacaklar? “ 

‘Bizler Muhammed-i yiğitleriz gözümüzün gördüğü hiçbir şeyden korkmayız’

Şaban Gökhan bu eylemleri yapanlara seslenerek şöyle dedi,” Şimdi bu aracı yakan hayırsız hainlere buradan sesleniyoruz; Hüda Par size ve ailenize ne zarar vermişti, veyahut Ağrı’lı herhangi bir hemşerimiz partimizden zarar görmüş mü? Yüreğiniz ve yüzünüz varsa, halkımızın karşısına çıkıp bu eyleminizin  izahını yapabilecek misiniz? Bu tür, halkımızın huzuruna malına, canına zarar veren eylemlerde kullanılanlara daha önce söylediğimizi  size de söylüyoruz . Gelin bu yanlıştan, yani  kendi halkınıza zarar vermekten vazgeçin. Bu halinizle hem halkımızın, hem de Hakkın yanında suçlusunuz. Parti üyemizin aracını yaktıranlar , bu eyleminizde ki amacınız nedir? Eğer bizi bu eylemlerle korkutacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bizler  Muhammedi yiğitleriz ve gözümüzün gördüğü hiç bir şeyden de korkmayız. Yoksa aracı yakılan kardeşimizin, davasının hizmetinden vaz mı geçeceğini sandınız? İşte burada yanımızda dimdik duruyor ve eskiden daha fazla partisine hizmet edeceğini söylüyor. Siz kaybettiniz. Çünkü bu olaydan sonra parti çalışmalarımızı iki katına çıkaracağız. Ve halkımız, huzuru kendisine çok gören sizleri, sandıkta mahkum edecektir inşallah. Son olarak, bizi üzüntüye sevk eden  bu olaya karşı tavrımız, halkımıza olan sevgimizden, saygımızdan dolayı şehrimizin mevcut huzurunun bozulmaması adına, üzüntümüzü sineye çekmek olacaktır. Temennimiz bu çirkin olayların bir daha tekrarlanmamasıdır. “ dedi. 

Gökhan açıklamasının sonunda, “Ağrı Hüda Par olarak şehrimizde daha önce de 100. Yıl Mahallesinde 10’larca araç yakılmış ve bunların hiç birinin faili yakalanmamıştır. Buradan mazlum Kürt halkımızın malına zaran veren şahısları lanetle kınıyoruz . 100. Yıl Mahallesinde daha önce araçları yakılan, evlerine bomba atılan  tüm kardeşlerimize sabır diliyoruz. “ ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir