• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Yeni atanan öğretmenlere uyum semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – 2014 Eğitim-Öğretim döneminde Bingöl`e atanan öğretmenlere yönelik düzenlenen uyum seminerinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. 

“Eğitimde ‘Eti senin, kemiği benim` dönemi kapanmıştır”
TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi`nde düzenlenen seminerde yeni atanan öğretmenlere meslek hakkında bilgilendirme yapan Sarı, "Öncelikle meslektaş olarak aramıza ve ilimize hoş geldiniz. Öğretmenlik mesleği artık `Eti senin, kemiği benim` dönemi kapanmıştır. Gelişen tüm teknolojik imkânlara, iyileşen şartlara rağmen öğretmenliğin temel noktası hala bir sevgi mesleği olduğunu unutmayın." dedi. 

“Öğrencisinin kalbine giremeyen öğretmen yarım kalmış bir öğretmen demektir’’
Öğretmen ile öğrencisi arasındaki iletişim metoduna da değinen Sarı, “Öğretmenlik sevgi mesleğidir. Öğrencisinin kalbine giremeyen öğretmen yarım kalmış bir öğretmen demektir. Ben hepinizin gönüllülük esası ile aldığınız eğitimle tüm zorlukları aşarak başarıyı yakalayacağınıza inanıyor ve uzun sürecek meslek yaşamınızda hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum."ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından Sarı ve şube müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü`nce hazırlanan "Uyum Eğitimi Programı"nı başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifika verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir