• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Su borusunun patlamasından karayollarını sorumlu tuttular-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Su şebekesi borusu patlayan Bozbulut köyü sakinleri, yeri yaklaşık 2,5 metre kazarak kar yağışı altında kendi imkânlarıyla su sorunlarını gidermeye çalışıyorlar. Arızanın Karayollarının hatasından kaynaklandığını iddia eden köylüler, yol yapımı esnasında beton olan köprünün yerine plastik boru atılması nedeniyle borunun kırıldığını ve şebeke borusunun patladığını belirterek, buna rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirttiler.

Durumdan Karayollarının sorumlu olduğunu ve kendileriyle ilgilenilmemesi halinde Karayollarını mahkemeye vereceklerini söyleyen Haşim Koç, “Bize içme suyu şebekesini getirmişler. Su köyümüzün mezrasından geliyor. Burada su borusu patlamış ve kimse bizimle ilgilenmiyor. Biz köylü olarak kendi imkânlarımızla sorunu gidermeye çalışıyoruz. Karayolları kendisi bozmuş ve gelip yapmıyor. Çoluk çocuklarımız susuz perişan oldular. Allah`a yemin ederim ki, karayollarını mahkemeye veririm. Gelip bunu yapsınlar. Mahkemeye veririm ve bunun üzerinde de dururum." diyerek tepkisini dile getirdi.

Karayollarının yol yapımı esnasında eski yolun altından geçen betondan boruyu kırarak yerine plastik boru atması nedeniyle şebeke borusunun patladığını belirten Şerafettin Yakıcı; “Karayolları bu yolu yaptığında burada beton köprü vardı. Şimdi buraya plastik borular attılar o da dayanmıyor ve kırılıyor. Şimdi sularımız kesildi ve susuz kaldık. Tamir etmek için su motorlarını atıp sularını çekiyoruz fakat yine de ne yapıyorsak çare olmuyor. Biz bir yardım ve destek istiyoruz. Gelip sorunu halletsinler. Kıştır ve her yer soğuk. Bu bizim içme suyumuz. Biz yılda 10 bin TL elektrik parası veriyoruz. Karayolları burayı kırdı. Buraya buz (beton) köprü atılması gerekiyordu. Plastik bir boru atmış oda kırıldı halk perişan durumda." dedi. 

Yakıcı, “Burayı kazması için parayla kepçe tuttuk. Adamın saati doldu ve bırakıp gitti. Biz de şimdi küreklerle girdik yapmaya çalışıyoruz fakat ne yapıyorsak olmuyor. Bir destek ve yardım istiyoruz. Gelip suyumuzu yapsınlar ve bizi bu sıkıntıdan kurtarsınlar. Kıştır ve hiçbir yerde su yok. 

50 hanelik bir mahallenin 4 gündür susuz kaldığını söyleyen Yakıcı, ilgililerin kendileriyle ilgilenmelerini istedi.  

(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir