• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Kosovalılar Küçükçekmece`de buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Programa Kosova İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, Arnavutluk Başkonsolosu Erman Muka, Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz ve halktan çok sayıda kişi katıldı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, salonda bulunan Kosovalılara Mehmet Akif`in Kosova için yazdığı ` Nerede olsa karşıma çıkıyor bir Kanlı ova` dizeleriyle başlayan şiiriyle seslendi. Dalyan, “Osmanlı bu dizelerle Kosova`yı fethetti. Fethettiği günden bugüne bizler, Arnavut kardeşlerimizle sizlerle bu güzel geceyi yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan bir 10 yıl önce bizlerin bu salonlarda böyle toplanma şansımız var mıydı bir düşünelim. Bugün bizler Kosova`dan, Makedonya, Saraybosna, Bulgaristan, Manastır, Üsküp, Saraybosna’ dan toplanıp, Evlad-ı Fatihan’ın torunları olarak  bu güzel günleri gördük.” dedi. 

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina ise, Kosova`nın bağımsızlık mücadelesini anlatarak, Kosova’da yaşayan tüm milletlerin eşit haklara sahip olduğunu vurguladı. Morina, 6 yılda Kosova`nın ekonomik, diplomatik ve siyasi olarak kat ettiği yolu anlattı. 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, 10 yıllık bir dönem içinde Küçükçekmece`de hizmet vermenin memnuniyetini yaşadığını ifade eden Yeniay, “Geriye dönüp baktığımda işte eserlerden sadece bir tanesi. Arenamega`nın karşılığı Türkiye`de, Avrupa`da yok. Sadece burada var. Benim için en büyük eser, sizlerin yüreğinde yer almış olmaktır. Bu ölümsüzlüğün en büyüğü en yücesidir. Göstermiş olduğunuz sevgi ve muhabbete yürekten teşekkürler. Bağımsızlığının 6. yılında coşkulu katılımınızdan dolayı tebrik ederim. Nice yıllar bizden sonraki nesiler hep bağımsız, hür diri ve kardeşlik içinde olacaktır.’ diyerek noktaladı.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir