• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Akvaryum Balıklarına Kek ve Börek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli, 2,5 ay gibi kısa bir sürede bu rakama ulaşmalarında, akvaryumun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yapmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Başbakan Erdoğan`ın açılış konuşmasında ilk 2 günü ücretsiz, devamındaki 1 haftayı da yüzde 50 indirimli ilan etmesiyle büyük bir ziyaretçi akınına uğradıklarını ifade eden Milli, ``İlk 2 günde 50 bin, yüzde 50 indirim uyguladığımız hafta boyunca da 40 bin ziyaretçi geldi. 2,5 aylık süre içerisinde de toplam 300 bin kişi akvaryumu ziyaret etti`` dedi.

2,5 aylık süre zarfında gerçekleşen ziyaretçi sayısından ve yaptıkları fizibilite çalışmalarından yola çıktıklarını belirterek, ``Yıl sonunda 2,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Halihazırdaki ziyaretçi rakamlarıyla bu hedefi rahatlıkla yakalayabileceğimizi görüyoruz`` diye konuştu.

Eylül ayında okulların açılmasıyla İstanbulluların tatilden döneceğini belirten Milli, okullar ve turizm acentalarıyla yapacakları iş birlikleri sonucu ziyaretçi sayısında büyük bir artış beklediklerini söyledi.

-``BURASI SADECE AKVARYUM DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİR MÜZE``-

İstanbul Akvaryum`da dünya şehirlerindeki diğer akvaryumların aksine neden küçük bir tünelin bulunduğunu da değerlendiren Milli, şöyle konuştu:

``Biz akvaryumun her şeyine danışmanlarla karar verdik. Yeni nesil şehir akvaryumu olarak tasarlanan projede tünel de vardı tabii. Ancak tek başına tünel yapmak buranın cazibesini artırmazdı. Dolayısıyla burası ona göre dekore edildi. Turkuazoo`yla kıyaslanmayacak kadar çok farklı temalar var. 16 farklı tema bulunuyor. Gerçek interaktif harita üzerinde dolaşıyorsunuz. Hedefimiz her alanda balığı sergilemek değil. O balık kadar, bulunduğu coğrafya hakkında da bilgi vermek. Mesela coğrafi, tarihi, kültürel bilgiler var. Özellikle Çanakkale alanında. İstanbul Akvaryum`u salt bir akvaryum değil, bir müze olarak da düşünebilirsiniz. Akvaryumlarda olmazsa olmazlardan biri bir büyük su tankının olması. Bu literatüre girebilmesi için önemli. Burada da 3 milyon 800 bin tonluk dev bir akvaryum var.``

-``BALIKLARA KEK VE KURABİYE YAPIP GETİREN TEYZELER VAR``

İlk haftada yaşanan izdiham sırasında pek çok enteresan olay yaşadıklarını anlatan Milli, şunları söyledi:

``Bugüne kadar o kadar inanılmaz şeyler oldu ki! Mesela, `Yağmur ormanlarında neden yağmur yağdırıyorsunuz?` gibi bir şikayet geldi. `Yağmur ormanları çok sıcak, lütfen klima taktırılsın` da ayrı bir istek. Açık tanklarda, vatozların kafasına pet şişeyle vuranlar oluyor. Bazıları, dünyanın en büyük kemirgeni Kapibara`nın yalnızlığına dertlenip ona eş getirmemizi öneriyor. Kimileri ona hareket etmesi için bozuk para atıyor. Bazı balıklar sadece sebzeyle besleniyor. Bu durumu gören teyzeler görevlilerin yanına gidip, `Ama o doymaz ki` diyor. Bazı teyzeler, balıklar için evinde kek - kurabiye yapıp getiriyor. Mesela ilk hafta bir teyze vardı. Yağmur ormanlarındaki bitkileri sökmüş, yanında getirdiği içi su dolu pet şişeye koymuş evine götürecek. Meğer köklendirip evinde büyütecekmiş! Gelen bitki nereden geliyor bir sor! Kosta Rika`daki yağmur ormanlarından!``

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir