• DOLAR 32.512
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2483.776
  • ...
İslam şehitleri Bursa`da yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü “Şehitleri Anma Programı” düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bursa halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, Doğu ve Güneydoğu’da işkenceler gören ve şehit edilen Müslümanların hayatlarından örnekler sundu. 

Davut Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup İkra’nın seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

Şehitlerin resimleri ile sözlerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminde duygulu anların yaşandığı birçok izleyicinin gözyaşlarını tutamadığı görülürken Türkiye coğrafyasında şehit olanların resimleri gösterildiğinde ise sık sık tekbirler getirilmesi dikkat çekti.

Sinevizyonun sunumunun ardından konuşan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, şehitlik tanımını yaptı. Şehit türlerinden de kısaca bahseden Göktaş, kendisinin özellikle cihad şehidini anlatmak istediğini söyledi.  

"Doğu ve Güneydoğu’da isimsiz yüzlerce şehid var"

İslam tarihindeki şehitlerden bahseden Göktaş, Doğu ve Güneydoğu’da da isimsiz yüzlerce şehidin olduğunun altını çizdi. 

Ashabın çektiği işkencelerden de bahseden Göktaş, “Allah yolunda şehid olan o kadar isimsiz kahraman var ki anlatılmaz. Bakın Mekke döneminde cihad dönemi hariç en fazla 4-5 kişi şehit olmuştur. Peki, işkence evet işkence epeyce vardı, çoktu. Bilali Habeşi ve Habbab bin Eret gibi işkence görenler vardı. Habbab bin Eret’in kalçalarını kesmişlerdi, kafasına kızgın demir geçirmişlerdi. Böylesine işkence görmüşlerdi.”diye konuştu. 

Türkiye’de benzeri olayların çokluğuna dikkat çeken Göktaş,  işkence görenlerden birisinin de şu anda Bursa’da olduğunu vurguladı.  Yaşanan işkenceleri yaşayan kişilerin diliyle anlatan Göktaş hocanın konuşması esnasında duygulu anların yaşandı. Sık sık tekbirlerin getirildiği programda bir çok kişinin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. 

Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan Grup İkra şehitleri konu alan ezgi ve ilahiler seslendirdi. Program, Mehmet Şah Mikyas hocanın yaptığı duayla son buldu. (Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir