• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Irak Parlamentosunda Mukteda Sadr İstifaları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son olarak Sadr liderliğindeki Ahrar grubuna mensup milletvekili Emir Kenani, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında parlamentodan çekildiğini açıkladı. Kenani, Sadr siyasete dönene kadar mali komisyondaki görevini de bıraktığını duyurdu.

Ahrar hareketinde yer alan bir diğer milletvekili İkbal Gurabi ise yazılı açıklamayla istifa etti. Gurabi, “Sadr ailesinin ismini korumak adına" istifa ettiğini bildirdi. Gurabi, "Irak halkının, bizlerin makam ve koltuk peşinde koşmayan insanlar olduğumuzu bilmesi için istifa ediyorum" dedi.

Pazartesi günü Irak’ın eski Başbakanı ve Irakiye Bloğu lideri İyad Allavi, Mukteda Sadr’a siyasetten çekilme kararından vazgeçmesi çağrısı yapmıştı.

Meclis`te 40 milletvekili bulunan Ahrar’ın, son iki günde gelen istifalarla birlikte milletvekili sayısı 21’e düştü. Sadr’ın salı günü Necef’te, siyaseti bıraktıktan sonraki ilk konuşmasını yapması bekleniyor.

Mukteda Sadr Pazar günü siyasetten çekildiğini açıklamıştı. Sadr, bundan böyle parlamentoya girmeyeceklerini, kurulacak hükümetlere ortak olmayacaklarını, yalnızca dini alanda faaliyet göstereceklerini, bu kararla ailesinin ismini ve itibarını korumak istediğini ifade etmişti

Şii lider, siyaset alanından çıkarak tüm halkı toplu şekilde kucaklayacaklarını ve herkese eşit mesafede olacaklarını belirtti.

Sadr hareketi, halen Maliki`nin koalisyon hükümeti içinde yer almakla birlikte hükümet ortaklarıyla sık sık sorunlar yaşıyordu.

Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir