• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Van'da elektrik kesintisi  uygulanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

VAN - Van'da güç trafolarının bakımı, topraklamaların ölçümü ve kontrolü çalışması nedeniyle 18 Şubat Salı  ile 19 Şubat Çarşamba günlerinde birçok mahalle ve köyde programlı elektrik kesintisi uygulanacağı  bildirildi.

 

Vangölü EDAŞ’tan yapılan açıklamada, Özalp, Erçek, Saray, Başkale köyleri ve Yalım Erez, Esendere mahallelerinde Salı ev Çarşamba günü farklı saatlerde programlı olarak elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu.

 

Van EDAŞ İl Müdürlüğüne bağlı Özalp ve Saray arıza işletme sorumluluk alanı içerisinde yer alan kök dağıtım merkezlerinde ve Başkale işletme sorumluluk alanında bulunan Albayrak grubunda, topraklamaların ölçümü ve kontrolü bara/ayırıcı/kesici/mesnet izolatörlerin bağlantıların kontrolü ve bakımı, termal kamera ile tespiti yapılan teçhizatların bakımları ve 3/0  hattında ek noktaların bakımı Saray kabininde hat çekimi, izalatör değişimi  şeklinde uzun süreli kesintileri önleyici ve teçhizatın güvenliği artırıcı bakım yapılacağı belirtilerek, “Özalp köyleri, Erçek köyleri, Saray köyleri, Başkale Albayrak köylerinde; 18 Şubat Salı günü, 09.00 ile 15.00 saatleri arasında programlı elektrik kesintisi yapılacaktır.” denildi.

 

Ayrıca, Merkez köy arıza sorumluluk alanı içerisinde yer alan M-6 Trafo Merkezi Enerji Nakil Hatlarında,15 Kv’lık Hattın 31,5 Kv’lık Hatta dönüşümü işinde, izolatör değişimi, trafo değişimi şeklinde çalışmalar yapılacağı ifade edilerek, Şafak Mah. Van Belediyesine ait su pompası ve Bostaniçi Belediyesi civarı, Yalım Erez Mah. Esendere Mah.lerinde 19 Şubat Çarşamba günü,  07.00 ile 17.00 saatleri arasında programlı elektrik kesintisi yapılacağı ifade edildi. (Cihad Coşar - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir