• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Datça`daki Yangın Kontrol Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Datça`nın TRT vericileri mevkisinde gece başlayan orman yangınının havadan 3 uçak ve 5 helikopter, karadan ise arazözler veorman yangınısöndürme işçileriyle yapılan müdahaleyle kontrol altına alındığını söyledi.

Şu anda bölgede birkaç noktada duman görüldüğünü ifade eden Yıldırım, ``Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına başladık. Yangının enerji nakil hatlarından çıkmış olabileceğini tahmin ediyoruz. Şimdilik öyle görünüyor. Bölgede vatandaşların arıcılıkta kullandığı yerler de var ama bu bölgeler az miktarda. Arıcılığın çok olumsuz bir yönde etkileneceğini zannetmiyorum. Yanan alanların bir bölümünde de dağ keçisi olduğu söyleniyor. Ancak bazı bölgelere arazinin çok dik olması nedeniyle ulaşamadık`` dedi.

Yıldırım, orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 5 işçinin 112 Acil Servis ambulanslarında tedavi edildiğini kaydetti.

Bu arada,yangınsöndürme çalışmaları sırasında, Marmaris yangın söndürme ekibinde görevli Nurhan Urkan`ı akrep soktu. Arkadaşları tarafından ambulansa taşınan Urkan`ın ilk tedavisi ambulansta yapıldı.

Urkan, yangına müdahale ederken bir anda vücudunda akrebi fark ettiğini belirterek, ``Akrep kolumu soktu. Sonra arkadaşlarım beni ambulansa götürdü`` diye konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir