• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
Konya'da 240 kilometre bisiklet yolu mevcut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya’da yeni yapılan tüm yollar ile onarımı gerçekleştirilen caddelere bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

 

Örnek bisiklet yolları ile kullanıcılara güvenli ortam sağlandığını kaydeden Akyürek, yoğun trafikte bisikletler ile ulaşımı emniyetli hale getirmek amacıyla 240 kilometre ayrılmış bisiklet yolu ile çok sayıda bisiklet parkı oluşturulduğunu ifade etti.

 

Enerji verimliliği, çevre dostu olması ve sağlıklı bir ulaşım aracı olması gibi özellikleri nedeniyle önemli bir ulaşım türü olan bisikletin yaygınlaşması için çalıştıklarını kaydeden Akyürek, yeni yapılan bisiklet yollarının trafik mavisi renginde olduğunu ve bisiklet figürleri ile belirgin hale getirildiğini vurguladı.

 

Bisiklet kullanımını teşvik için her yıl çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Akyürek, ayrıca Konya’da gün içindeki ulaşım ve gezinti ihtiyaçlarına cevap vermek üzere 500 Akıllı Bisikleti hizmete sunduklarını hatırlattı.

 

Akyürek, şehrin 40 noktasına kurulan istasyonlardan alınan Akıllı Bisikletlerin kullanım sürelerinin sonunda herhangi bir durağa teslim edilebildiğini ifade etti. Akyürek, bisiklet yollarını 2023 yılı hedefleri kapsamında bin kilometreye yükseltmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek için çalışmaları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir