• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Yılmaz: Mevcut bütün siyasi partilerden farklıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Seçim çalışmalarına devam eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Bismil’in çevre köy ve beldelerine ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyü ile Ambar beldesinin yanı sıra çevre köylerde ev ziyaretlerinde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz ve Bismil Belediye Başkan Adayı Abdussamed Yalçın'a halk büyük teveccüh gösterdi.

 

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada HÜDA PAR’ın kurulma gerekçelerini dile  getirdi. Yılmaz, mevcut bütün siyasi partilerden farklı olduklarını söyledi.

 

Mevcut diğer partilerin halka hitap konusunda yetersiz kaldığını ifade eden Yılmaz, HÜDA PAR’a ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

 

"Her kesimden görüş aldık"

Yılmaz şöyle konuştu: “Bizim düşüncemizi, bizim fikrimizi, Müslüman Kürtleri temsil eden bir partinin olmadığına karar verdik ve bunun için HÜDA PAR’ı kurma gereği hissettik. Biz parti kurmadan önce şeyhlerimize, seydalarımıza, alimlerimize, büyüklerimize bunca partinin içinde yeni pir parti kurmaya gerek var mı yok mu diye sorduk. Halkımızın menfaatini koruyacak, halkımıza hizmet edecek, gençlerimize sahip çıkacak, gençlerimizi bataklığa girmekten koruyacak, toplumu ıslah edecek, mevcut ifsadı engelleyecek olan yeni bir yapıya, bir partiye ihtiyaç var kararı çıktı ve biz de bunun neticesinde partimizi kurduk” dedi.

 

Gençlerin geleceğinin kötüye doğru gittiğini söyleyen Yılmaz, “Gençlerimiz saatlerce internet kafelerde ahlaksız filmleri izleyebiliyor, okul önlerinde her türlü uyuşturucuyu satıyor kullanıyor, eve geç geliyor, eve geç gelirken nerede olduğunu bilmediğimiz gibi nereden geliyorsun diye soramıyor ona kızamıyoruz da. Şu anda Diyarbakır’ın küçük bir ilçesinde 200’den fazla randevu evi var. Bu büyük bir faciadır ama ne yazık ki bunun farkında değiliz. Genel olarak baktığımızda çocuklarımız İslami ahlaktan yoksundur. İslami terbiyeden, Resulullah (sav) ve ashabını değil, popçuları, sanatçıları, artistleri, ahlaksızları örnek alıyor. Artık bu gidişata, bu ahlaki yozlaşmaya ve gençlerimizi gittikleri uçurumdan vazgeçmeli, İslam yoluna çevirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

 

"Herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz"

Bu yolda halktan destek beklediklerini söyleyen Yılmaz, “Bizler bu ahlaki yozlaşmanın önüne geçmeye çalışacak ve gençlerimizin ıslahı için elimizden geleni yapacağız. Ama bu konuda sizden destek istiyoruz. Bizler tek başımıza yapamayacağımızı bildiğimiz gibi bunun halkımızın desteğiyle olacağının da farkındayız. Bu iş farz-ı kifayet gibidir. Eğer birilerimiz bunu yaparsa bu herkesin sorumluluğundan kalkar. Yok eğer kimse el atmaz ise bu işten herkes sorumludur ve yapılan günahlara da herkes ortaktır.” cümlelerini kullandı.

 

"Siyaset kirli işlere alet edildi"

Siyasetin şahsi ve kirli işlere alet edildiğini söyleyen Bismil İlçe Belediye Başkan Adayı Abdussamed Yalçın, bu tür oyunlarla Müslümanların yıllarca siyaset sahnesinden uzak tutulması sağlanarak siyasetin şahıslar tarafından kirli işlere alet edildiğini söyledi.

 

Müslümanların siyasetten uzak kalmaları için siyasete kirlilik bulaştırıldığını söyleyen Yalçın, “Türkiye’de siyaset şahsi menfaatler üzerine yürütülmek isteniyor. Şahsi menfaatler için de ne kadar hile, yalan dolan varsa hepsi siyasetin içine girmiş. İslami camiaların ve Üstad Bediüzzaman’ın siyaset hakkında söylediği şey işte bu tür şeyler yüzündendi. Hâlbuki her Müslüman’ın siyasetle alakadar olması gerekir. Siyasetin kirli ve çirkeflik olduğunu göstererek bu şekilde Müslümanların siyasetten uzak tutulması istenmiştir. Müslümanlar  gayri İslami bir şekilde yönetilmeye çalışılmak istenmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

"Hep malımızı yiyenler başımıza geçti"

Seçim çalışmalarında ziyaret ettikleri yerlerde, herkesin gelmiş geçmiş belediyelerden şikâyetçi olduğunu söylediğini ifade eden Yalçın,  “Kime sorduysak, kimin derdini dinlediysek ilk önce söyledikleri şey, şimdiye kadar Bismil Belediye Başkanlığı yapanların halkın malını yediğidir. İkincisi, yine şimdiye kadar Bismil Belediyesi’nin başına geçenler Bismil’e hak ettiği hizmeti vermemişlerdir’ diyorlar. Peki kim bu belediye başkanlarını seçti elbette ki bu halk seçti. Peki neden hep malımızı yiyenler başımıza geçti? Çünkü herkes kendi çıkarını gözeterek oy verdi. Biz de bunları görünce işe el attık ve Müslümanları yönetenlerin de Müslüman, ehl-i kıble olmasını istedik ve bu yola çıktık ve elimizi bu taşın altına koyduk” şeklinde konuştu.

 

Müslüman halkı Müslümanların yönetmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, “Kirletilmiş siyasi partiye oy vermek zorunda değiliz. İslam tarihindeki siyasetçilerimizi örnek almalıyız. Seydalarımız, âlimlerimiz, şeyhlerimiz, ağalarımız vardır ve bunlar meselenin nereye gittiğinin farkındadırlar. Birlikte el ele tutup hareket ederek kendi içimizden, Müslüman halkımıza Müslüman yöneticiler seçerek toplumun gidişatını ve uçuruma giden gençliği kurtarabiliriz. Dürüst olmayan insanlara vermek zorunda değiliz” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir