• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Kolluk güçleri hukuk içinde hareket etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Barosu Viranşehir’de ve Suruç’ta kolluk güçlerinin avukatlara karşı uyguladığı şiddeti kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı. 

Adliye Sarayı’ndaki Baro Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasını Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak yaptı. 

Kolluk güçlerinin yaptığı hukuksuzlukları dile getiren Bucak “ 15 Şubat günü Viranşehir’de çevik kuvvet polisinin müdahale ettiği bir kavga yerinde bulunan avukat Sertaç Kaya çevik kuvvet tarafından ciddi bir şekilde darp edilmiştir. Avukat olduğunu bilindiği halde olay yerinde bulunması bahane edilerek kafasına silah dipçiği vurulmuş kafasına 12 dikiş atılmıştır” diye konuştu. 

Suruç’ta meydana gelen olaylarda gözaltına alınan müvekkilleriyle görüşmek için karakola giden bazı avukatların kötü muameleye maruz kaldığını belirten Bucak tüm yaşanan bu hukuksuzlukları kınadıklarını söyledi. 

Bucak,  güvenliği sağlaması gereken kolluğun bu şekilde davranmasının hukuksuzluk olduğunu belirterek baro olarak bu olayların takipçisi olacaklarını ifade etti. 

Kurum amirlerine çağrıda bulunan Bucak, emirleri altında bulunan kolluğun hukuka uygun davranmalarını sağlamaları gerektiğini söyledi. ( Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir