• DOLAR 32.537
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2499.185
  • ...
Selame Abdulkavi: Geri adım atmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da Mısır Direnişini konu alan bir konferansa konuşmacı olarak katılan Mısır Şeri Vakıflar Bakanlığı danışmanı Dr. Selame Abdulkavi, İLKHA’ya özel demeç verdi.

Sorularımızı yanıtlayan Abdulkavi, Mısır direnişi ile ilgili karşılığı ne olursa olsun asla geri adım atmayacaklarını ifade etti.

 Dr. Selame Abdulkavi ile yaptığımız röportaj:

 Kendinizi tanıtır mısınız?

Adım Selame Abdulkavi. Şeri Vakıflar Bakanlığı danışmanıyım.

 Mısır’daki son durumu bize anlatabilir misiniz?

Mısır’da zalimlerin zulmü, vahşeti, kini ve nefreti her geçen gün biraz daha artıyor. Buna mukabil göstericilerin de sabrı, sebatı ve Allah’a olan güvenleri de artıyor. Tüm tutuklamalara, öldürülmelere ve her türlü zulme rağmen caddeler hür göstericilerle dolu. Allaha ’a şükürler olsun Mısır’ın gençleri, Mısır’ın hür göstericileri, sebatla direnişe devam ediyorlar. Tüm inancımla söylüyorum inşallah göstericilerin Allah’a olan tevekkülleri ile yakın günler içinde bu darbe kırılacaktır.

 Mısır’daki gösteriler uzun zamandır devam ediyor. Bu uzun zaman dilimi göstericilerde ümitsizliğe neden oluyor mu?

Aslında gösteriler henüz uzun bir zaman almış değil. Rabia Meydanı hadisesinden bu yana yaklaşık 6 ay geçti.  Özgürlük mücadelesi veren bu ümmetin tarihine bakıldığında 6 ay hatta 6 senenin uzun bir zaman dilimi olmadığı görülecektir. Devrimimiz birkaç sene bile uzasa biz Allah’tan ümitvarız. Seneler bizim için saatin akrebinin dönmesinden fazla bir şey ifade etmez. Zalimin sarayında da mazlumun zindanında da aynı zaman geçer. Sonuç olarak Allah’ın huzuruna varacağız. Zaferin ne zaman geleceği bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren, Allah’ın huzuruna hakkı savunmuş, hakka yardım etmiş bir halde varmaktır.

 Resulüllah 23 sene boyunca Allah’a davet etti. Eziyet çekti, işkencelere maruz kaldı. Buna rağmen İslam’ın Hz. Ömer dönemindeki gibi temkin olduğunu, her tarafa yayıldığını görmedi. Allah’ın yardımının ne zaman geldiği bizi ilgilendiren bir konu değil. Bizi ilgilendiren konu, biz hayatımızın sonun da Allah’ın huzuruna çıktığımızda kimin safında olduğumuzdur. Karşılığı ne olursa olsun kesinlikle geri adım atmayacağız. Özgürlüğümüzü ve hakkımızı isteyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bizim Mısır sokaklarındaki sebatımız, İslam ümmetinin güvenliğini koruyacaktır.

 Mısır’daki gösterilerde nasıl bir direniş metodu sergileniyor?

Gösterilerimiz barışçıl olarak devam ediyor. Ama barışçılığın farklı şekilleri ve metotları vardır. Kanın dökülmediği gösteriler barışçıl gösterilerdir. Direnişçiler artık çok farklı metotlar üretiyor. Şunu da ifade etmek istiyorum ki sokaklar şuan kimsenin yönlendirmesine gerek duymuyor. Sokaklarda ki hareketlilik tabii bir hal almış durumdadır. Peki, ‘ne zaman sonuç alacağız?’ sorusuna  “deki umulur ki yakındır” ayeti cevap olarak yeterlidir. (Fatih Varol / Emrullah Araz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir