• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Polise 100 Milyon TL`lik Zırhlı Araç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terörle mücadelede polise daha etkin rol verilmesine yönelik yeni adımlar atılıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da kullanılmak üzere emniyete yeni zırhlı araçlar alınıyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre; özellikle kırsalda, askerle birlikte nokta operasyonlarda görev yapacak olan polis, yeni konsepte terörle mücadelede daha etkin olabilmek amacıyla hazırlıklarını hızlandırdı.

Bu çerçevede, değişik marka ve modeldeki 300’e yakın zırhlı araçların teslim alınmaya başlandığı, araçların 2011 bütçesinin 100 milyon liralık kaynağın kullanılarak alındığı kaydedildi.

Cobra, Shortland, kameralı Shortland, Dragon panzer, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) ve zırhlı personel otobüsleri, ihtiyaca göre öncelik özel harekat birimlerinde olmak üzere illere dağıtılacak.

Cobra, Shortland ve Dragon Panzerlerin operasyonlarda kullanılacağı belirtildi. 2012 bütçesine de benzer büyük çaplı alımlar için ödenek konulacak. Halen emniyet envanterinde bulunan ve çeşitli birimlerde kullanılan zırhlı araçların da modifiye edilmesine başlandı. Bu kapsamda, 300’e yakın zırhlı aracın yeni teknolojiyle donatılması sağlanacak.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde, Doğu ve Güneydoğu’daki illerde ve ilçelerde kullanılan polis güvenlik noktaları tek tip hale getirilecek. İl ve ilçelere girişleri kontrol altında tutmak ve bazı emniyet binalarını korumak amacıyla kurulan ve 24 saat polis bekletilen nöbet noktaları zırhlı ve ısıtmalı hale getirilecek. Yenileme için 2012 bütçesinden özel kaynak yaratılacak.

Özel Harekat’a yeni nesil M-16 otomatik tüfek de satın alınacak. Gerek personel sayısının artması, gerekse uzun süredir otomatik temini yoluna gidilmemesi nedeniyle yapılacak yeni alımların bir an önce gerçekleştirileceği ve tüm Özel Harekat mensuplarına dağıtılacağı ifade edildi.

Roketatar ve havan gibi ağır silah ağır silahlar ise ihtiyaç halinde diğer kurumlardan temin edilecek. Yurt genelinde terörle mücadelede kullanılan araçların da yenilenmesi sağlanacak. Üçte biri 10 yaşın üzerinde olan araçların beş yaşın altına düşürülmesi hedefleniyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki kentlerle görev yapan polisler de yeniden eğitimden geçirilmeye başlandı. Siirt Emniyet Müdürlüğü, kadrosunda bulunan polislerin büyük bölümüne özel harekat eğitimi aldırdı.

Shortland

Cobra’dan daha küçük olan bu araçlar arazide hedef takibinde ve olaylara müdahalede kullanılıyor.

Üzerinde makineli tüfek bulunuyor. Bazı kentlerde toplumsal olaylara müdahalelerde de yararlanılıyor. Bazı modellerine kamera takılarak terörist ya da eylemcilerin görüntüleri alınıyor.

Toma

Sokak ve toplumsal olaylara müdahale için özel olarak üretiliyor. Üzerinde herhangi bir silah bulunmuyor. Büyük bir su deposu ve basınçalı su fışkırtan mekanik sistemi var.

Dragon Panzer

Lastik tekerlekli üretilen bu tip panzerlere istenirse kule ve makineli tüfek takılabiliyor.

M-16

Tam otomatik muhabere tüfeği. M-16’nın değişik versiyonları var. Genel olarak ABD ordusunun standart tüfeği. Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki Özel Harekât birimlerine kuruluşundan itibaren bu silah verildi. Bomba atarlı versiyonu da üretiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir