• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
İmamlardan Kızılay`a kan bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Kızılay kan toplama kampanyasını devam ettiriyor. Bu çerçevede Hilvan Müftülüğü tarafından Hacı Abuzer Camisi’nde mutat olarak yapılan aylık toplantıya katılan Kızılay kan toplama ekibi, ilçede görev yapan imam hatiplerden kan topladı. 

Toplantıda konuşan Müftü Mehmet Yaman, tüm imam hatipleri gönüllü olarak kan vermeye davet etti. 

Ardından konuyla ilgili olarak bilgi veren Dr. Atilla Satıcı, kanın her zaman ihtiyaç duyulan bir madde olduğunu ve kan vermenin sağlığa da faydalı olduğunu ifade etti. 

Herkesten kan almadıklarını belirten Dr. Satıcı, ‘’Bir ay içinde diş çekimi, dolgu veya kanal tedavisi yaptırmış olan, bir hafta içinde ilaç kullanmış olan, bir yıl içinde ameliyat geçirmiş olan veya ailesinde sara ve hepatit hastalığına yakalanmış bulunanlardan kan almıyoruz’’ dedi. 

Yapılan konuşma ve bilgilendirmelerin ardından kan toplandı. Kampanyaya imamlar ilgi gösterdi.

Kan bağışında bulunan Cami İmam Hatibi Mehmet Kıstak, ‘’Cami İmamı olarak hem cami cemaatini hem de halkımızı Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum. Kan vermek ve bu vesileyle başkalarına faydalı olmak da dinimizce güzel kabul edilen davranışlardandır’’ şeklinde konuştu.

Kan vermenin önemine değinen Eğitimci Salih Sarıoğlu ise, ‘’İlk kez üniversite üçüncü sınıftayken bir kız çocuğuna kan verdim. Bugüne kadar yedisi hastane sekizi de Kızılay Kan Merkezinde olmak üzere on beş kez kan verdim. Herkesin kan ve organ bağışında bulunması gerekir. Zira kan, yapay olarak üretilemiyor’’ ifadelerini kullandı. 

Halktan da kan bağışında bulunanların olduğu görüldü.(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir