• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yuva-Kur`dan eğitim konferansları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-  Öğrencilerin hayata daha donanımlı hazırlanmaları, bilim ve teknoloji yarışına katılmaları için yüksek hedefler belirlemelerinin şart olduğu söyleyen Yuva Kurma Ve Aileyi Koruma Derneği (YUVA-KUR) Necip Gazel, eğitime kalite kazandırmak için öğrencilere yönelik başarı ve motivasyon seminerleri düzenlediklerini söyledi. 

Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı’nın sunduğu konferanslar sırasıyla Hakkı Polat, Sarıhamzalı, Hayret Efendi, Sofulu, Tepebağı, Yüreğir İmam Hatip Orta Okulu ve Medine Müdafii Fahrettin Paşa İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi. 

Okuma, öğrenme, düşünme, araştırma, proje yapma, yazma, anlatma, konuşma, sohbet gibi beyin faaliyetlerinin zekâyı geliştirdiğini belirten Kavaklı, bu faaliyetlerin aynı zamanda ibadet ve sevap olduğunu vurguladı. 

“İnsan dünyaya ilim öğrenmeye, yükselme, marifet ve kemalat kazanmaya gelmiştir”

Okuma ve öğrenmenin insanı yükseltici bir faaliyet olduğunu kaydeden Kavaklı,  “İnsan dünyaya ilim öğrenmeye, yükselme, marifet ve kemalat kazanmaya gelmiştir. Allah insana öğrenme programlı bir beyin vermiş, beynin ilimle geliştiğini bildiği için kitaplar göndermiş ve okumayı emretmiş. Ayrıca beyne okuma, öğrenme ve beyin faaliyetlerini ödüllendiren dopamin sistemi kurmuş. Okuyup öğrenen ve başaranlar mutlu olur. Yeteneklerini geliştirmeyenler bir baltaya sap olamaz ve mutsuz olur. Ot gibi yaşayıp çöp gibi ölür." dedi. 

“Müslümanlar, bilimde batıdan geri kalmamalıdır”

Üstün Müslümanlar olmak için gelişmiş ülke insanları ile yarışmak gerektiğini ifade eden Kavaklı, “Bir kişinin yaptığını isterse ve bedelini öderse ikinci kişi de yapar. Hans’ın yaptığını Hasan, Eva’nın başardığını Havva, Abraham’ın yapabildiğini İbrahim de yapabilir. Müslümanlar çalışmayı en büyük keramet olarak görmelidir. Yakup Yakop’u, Hasan Hans’ı, Havva Eva’yı geçmek için çalışmalı. İlim ve kitap medeniyetinin mensubu Müslümanlar, Avrupa ve Amerikalılardan geri kalmamalıdır. İlim, ahlak ve fazilet medeniyet kurmak ve yükselmek için yüksek hedefler belirlemeli ve bu hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmalıyız” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir