• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adıyaman Valisi Çetintaş Barajını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN – Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş beraberinde Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya ile birlikte 2013 yılı Eylül ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Çetintepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundu. 

Yapımı devam eden Çetintepe Barajında yürütülen çalışmalarla ilgili DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya’dan ayrıntılı bilgi alan Vali Demirtaş, DSİ yetkileri ile birlikte baraj gövdesini ve derivasyon tünelini gezdi. Çetintepe Barajı inşaat çalışmalarının seri bir şekilde devam etiğini kaydeden Vali Demirtaş, “Yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere bugün barajın yapıldığı alanda incelemelerimizi sürdürdük. Temelini attığımız barajda 5 aylık süreç içerisinde yürütülen çalışmalar iyi bir noktaya gelinmiş bulunmaktadır.”dedi. 

Çetintepe Barajının temelden yüksekliğinin 116 metre olduğunu ve 12 milyon metreküp dolgu hacmine sahip olduğunu belirten Demirtaş “Proje kapsamında baraj bünyesinde 2 adet tünel yapılacak bunlardan birisi derivasyon tüneli bir diğer ise su alma tünelidir. Bunların en kritik aşaması derivasyon tünelidir. 510 metre uzunluğunda olan derivasyon tünelinde kazı çalışmaları tamamlanarak betonlama çalışmalarına başlanmıştır. Bir diğeri ise 830 metre uzunluğunda olan su alma tünelidir. Bu tünel ile ilgili çalışmalar ise devam etmektedir. 2017 yılında bitirilmesi öngörülen dev projenin hizmete sunulması ile birlikte Adıyaman-Gaziantep ve Kahramanmaraş topraklarının 700 Bin dönümlük bir alanı suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. Adıyaman’da ise 290 bin dönümlük bir tarım alanı sulanmış olacaktır. İnşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bu barajı bitiririz. İlimizde devam eden diğer sulama projelerinin de hayata geçmesi ile birlikte Adıyaman’ın iklimi ve ürün çeşitliliği de buna bağlı olarak değişecek, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanları yaratılacak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır.” İfadelerini kullandı.

(Mehmet Eren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir