• DOLAR 32.588
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2439.192
  • ...

DİYARBAKIR – 2014 yılında üst üste yapılan benzin, mazot, LPG zamları ile yılbaşından sonra artan vergiler,  Çınarlı şoförler ve araç sahiplerini zor durumda bırakıyor.

 

Yapılan yüksek zamlardan adeta başı dönen araç sahipleri, yetkilileri kendilerinin yerine koyarak biraz daha hassas davranmaya davet ediyorlar.

 

Araç sahipleri, yapılan akaryakıt zamlarını yol ücretlerine yansıtmak zorunda kaldıklarından dolayı sık sık şoförlerle yolcuların karşı karşıya geldiğini ifade ediyorlar.

 

20 yıllık şoför olduğunu kaydeden Kemal Varol, üst üste gelen mazot zamlarından dolayı mağdur olduklarını, yılbaşından sonra iki kat artan vergi ve cezaların maliyetlerini daha da artırdığını ifade etti.

 

Akaryakıta yapılan zamlar ile artan vergi-ceza oranlarından dolayı mağdur olduklarını kaydeden şoför Mahmut Çelenk, artan maliyetler sebebiyle yolcu ücretlerine zam yaptıklarını bundan dolayı da vatandaşla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

 

Bazı yolcularının işi gereği Diyarbakır-Çınar arasında gidip-geldiğini, bunun da aylık ortalama 300-350 TL olduğuna dikkat çeken Çelenk, bu yolcularının da zamlardan olumsuz etkilendiğini söyledi.

 

Çınar İlçe Garajı yetkililerinden Yasin Çaran da şoförlerden birçok kalem altında alınan vergiler ile yapılan yüksek zamlardan dolayı maliyetlerinin arttığını ve büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

 

Çınar’da esnaf olan Adem Yaşar da zamların sebze satıcısı esnafı mağdur ettiğini ifade etti. Diyarbakır sebze ve meyve halinden aldığı ürünleri Çınar’a getirip sattığını belirten Yaşar, yüksek maliyet ve vergilerden dolayı kar oranlarının düştüğünü, bu nedenlerden dolayı artan sebze fiyatlarından vatandaşların da mağdur olduğunu söyledi.

 

2014 yılında artan vergi ve akaryakıt zamlarından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten tüm esnaf, zam yapan yetkilileri, bu hususları da gözeterek hareket etmelerini istediler.  (Vedat Aydın-İLKHA)