• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Nisanur 144 alimeyi kapağına taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- “Ailemizin dergisi” sloganıyla yayın yapan aylık aile, ilim,  kültür ve eğitim dergisi Nisanur’un Şubat sayısı çıktı. 144 âlimenin kapağa taşındığı 27. sayıda ”Bizi kendimize getirecek, hayatımızı düzene sokacak ve amacımızı hatırlatarak sevap hazinelerine ulaştıracak olan ilimdir” sözü derginin ön yüzüne taşınmış.

Derginin editör yazısında ; “… Şüphe yok ki günümüz toplumunda ilmiyle amil genç kızlara, annelere dolayısıyla bireylere olan ihtiyaç; sahranın kızgın topraklarında bir damla suya duyulan ihtiyaçtan daha ziyade ve mühimdir. Bununla birlikte “Kulları içerisinde ancak âlimler hakkıyla Allah’tan korkar, haşyet duyarlar” (35 / 28) ayeti mucibince şeytanın vesvese ve desiselerinin yoğunluğu artacaktır. Bu noktada ailemizin dergisin de bu ay; âlimelerin aldıkları ilimle ne derece mühim bir konuma yerleşip ne kadar büyük bir sorumluluk kazandıklarını hatırlatmak ve onları bekleyen tehlikelere karşı uyarmak niyetiyle ilmin farziyet ve önemine değinerek aynı zamanda ilim öğrenme meylini de arttırmak istedik.” İfadelerine yer verilmiş.

 Öte yandan Nisanur’da, 144 âlimenin hocalarından Ayşe Sütçü ile kızların icazetine ve buna olanak sağlayan platformlara dair röportaj gerçekleştirilirken icaze alan kızların annelerinin görüşlerine de yer verilmiş.

(Hamdullah Sevim - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir