• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
İsveç`te cami barakalarına saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Skövde kentinde yaşayan Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirmek için kendilerine ait cami yapma girişimlerini uzun yıllardan bu yana sürdürüyor. Bu amaçla belediyeden temin ettikleri arsa üzerine geçici olarak kullanılmak amacıyla prefabrike barakaları kuran ve önümüzdeki bayram namazlarını da burada kılmayı hedefleyen Skövdeli Müslümanlar büyük bir heyecanla çalışmalarına devam ediyordu.
    
Ancak önceki gece, cami yapımı için ayrılan arsa üzerine konulan barakaların camları kırılırken, içinde yangın çıkarılmak istendiği görüldü. Olay polise bildirilirken, Skövde kentinde yaşayan Müslümanlar olay karşısında duydukları üzüntülerini dile getirdi.
    
Vakıf Başkanı Doçent Dr. Yüksel Peker ve Başkan Yardımcısı Dr Harun Uzel, planlanan Hazreti Hamza Camii ve Kültürevi`nin, Stockholm, Göteborg, Malmö üçgeni arasında stratejik bir bölgede İsveç İslam Akademisi, İsveç Müslüman Doktorlar Birliği gibi devam eden faaliyetlerin de merkezi olacağını bildirdiler. Peker, "En son Norveç`te yaşanan trajedi ile ırkçı söylemlerin arttığı dönemde buralarda sahipsiz olmadığımızın hatırlatılması için de devletimizin ilgili kurumlarının projemize öncelik vermesini bekliyoruz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir