• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
“…O Halde Ölümü Temenni Edin Doğru İseniz” Çağrısına “Lebbeyk” Diyen Herkes Şehittir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Abdurrahim Güneş / İnzar Dergisi:
 
Allah (cc), De ki: «Ey Yahudiler! Eğer siz, Allah’ın özel dostları olduğunuzu iddia ediyor iseniz, şimdi ölümü temenni ediniz, eğer sadıklar iseniz» (Cuma:6)

Ey İsrail oğulları, “ahiret yurdu (cennet) başkalarının değil de yalnızca sizin ise, haydi hemen ölümü temenni ediniz, iddianızda da doğru iseniz”(Bakara:94)

Bu iki Ayetin cevabı “etmezler” “asla etmeyecekler” şeklindedir. Bu iki ayete “lebbeyk” diyen Ümmet, İslam ümmetidir. İslam Ümmeti, bu çağrıya “lebbeyk” diyerek hem Allah’ın dostu olduğunu ortaya koymuş, hem de ahiretin kendisi için halis bir yurt olduğuna şeksiz şüphesiz iman etmiştir.

Ümmet ne zaman sıkışsa, birileri caydırıcılığını sınasa, gücünü hafife alsa, zalimler, silahlarıyla ona meydan okusa şehadet âşıkları, Allah dostları, salih ve mücahit zatlar “evet biz Allah’ın dostlarıyız” “evet ahiret yurdunu tercih ediyoruz” diyerek Ümmete bir menfez açmış, zalimlerin saldırganlığını etkisiz hale getirmiştir.

Ümmet-i Muhammed hiçbir zaman bu çağrıya “lebbeyk” diyenlerden hali olmamıştır. Bu da tarih boyunca ümmetin kuşatılmasını, tazyik ve tehdit ile boyun eğmesini engellemiştir.

Şehadet; ameli ve filli olarak beni israilin “lebbeyk” demekten korktuğu bu çağrıya olumlu cevap vermektir. Buna gerektiğinde tereddütsüz icabet ettiği içindir ki bu ümmet hiçbir zaman tutsak edilememiştir. Bugün itibariyle ümmeti Muhammed, kendisinin üretebildiği hiçbir caydırıcı silaha sahip değildir. Dünyada şu anda tedavülde olan markalardan hiç birisi Müslümanlar tarafından üretilmiş değildir. Buna rağmen Müslümanlar güçlüdür, caydırıcıdır. Kendilerine büyük güvenleri vardır. Bunun da sebebi kimsenin icabet edemediği o çağrıya kendilerinin “lebbeyk” demesidir.
...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir