• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Ölüm kampına 9 gündür yardım ulaştırılamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM, Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin kuşatma altında yaşam mücadelesi verdiği Yermuk kampına dün de yardım dağıtamadı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, yazılı açıklamasında, engeller nedeniyle Yermuk kampına 9 gündür yardım ulaştıramadıklarını bildirdi.

Yardım dağıtımı için umutla beklediklerini vurgulayan Gunness, "Suriyeli yetkililer ve diğer taraflardan, kamptaki sivil halka gıda, ilaç ve diğer insani yardım malzemelerini dağıtmak için bir an önce izin vermelerini istiyoruz. Kamptaki siviller bugüne kadar çok acı çekti. Sivillere yardım ulaştırılması hayati önemde" ifadelerini kullandı.

Kendilerine verilen bilgide, Suriyeli yetkililerle kampta bulunan silahlı grupların vardığı, anlaşmanın uygulamaya geçmesi için zamana ihtiyaç olduğunun belirtildiğini anlatan Gunness, kamptaki yaşlı, çocuk ve diğer sivillerin zaman kaybına tahammülü olmadığını vurguladı.

Kampta, 18 Ocak`tan 8 Şubat`a kadar 6 bin 500 paket malzeme dağıtıldığını ancak 9 gündür herhangi bir yardımın ulaştırılamadığını kaydeden Gunnes, uluslararası toplumdan kampa güvenli, sürekli ve önemli miktarda yardım ulaştırılmasının temin edilmesini istedi.

İsrail`in uyguladığı baskı ve zulüm nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mülteciler için 1957`de oluşturulan Yermuk Mülteci Kampı, süreç içerisinde yarım milyonu bulan nüfusuyla Ortadoğu`nun en büyük kamplarından biri haline gelmişti.

Kampta kuşatma altında yaşayan mültecilerden açlık nedeniyle 100 kadar kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir