• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
"Siyasal ve çıkar çatışmanıza İslam'ı alet etmeyin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri 336. hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Hud Suresi 112-113. ayetlerin mealiyle basın açıklamasını okumaya başlayan Platform sözcüsü Muhammed Şehid Gülşen, “Birileri, bir zamanda yapılan yanlışlara sessiz kalıyorsa, başka bir zamanda aynı yanlış işlendiğinde feveran ediyor, büyük tepkiler koyuyorsa, bu yanlışın ilkinin destekçisi olmuş olmaz mı? Şu anki feveranı da pek çok soruyu beraberinde getirmez mi?

 

Önce niye destekledin, niye sustun, şimdi neden tepki veriyorsun, karşılığında ne alıyorsun demezler mi adama? Hele bu yanlışlar din alanı içerisinde yapılıyorsa önceden susanlar, zımnen destekleyenler, şimdi bunlara bid'at, sapıklık, dinde tahrif diyebiliyorlarsa, ne oldu, hakikati yeni mi gördünüz, basiretiniz yeni mi açıldı, yoksa açılan başka bir şeyler mi var demezler mi adama?..” ifadelerini kullandı.

 

Gülşen konuşmasının devamında, Gülşen Peygamber Efendimiz ile ilgili Samanyolu bir televizyonunuda  çıkan dizi  filmindeki senaryoya da tepkilerini şu sözlerle dile getirdi,

 

“Samanyolu televizyon kanalında, Nebiyi zi şan Efendimiz’i, bir kamyonet kasasında, hangi inanç ve ideoloji için savaştığı belli olan bir kolluk kuvvetini desteklemek için gelişi şeklinde yapılan karikatürize bir senaryo yayınlandı. Elbette ki yayınlanan böyle bir şeye tepki göstermek her Müslüman üzerine bir gerekliliktir.  Böyle bir fecaat asla kabul edilemez. Gerekli tepkileri vermek, inancımızın gereğidir. Bu şen'i tavrı sergileyenleri şiddetli bir şekilde kınıyor ve onlara hesap gününün dehşetini hatırlatıyoruz.”

 

Bu zihniyete karşı Müslümanları uyararak, empoze etmek istedikleri yanlış düşüncelere karşı uyanık olmaları çağrısında bulunan Gülşen, “ Fakat bu şenaat ilk kez olmuyor ki. Peygamberimize yurt projesi çizdirenler, O'nu yurtlarında yataklarını toplamayan haşarı öğrencilerin yataklarını toplayan bir hizmetçi pozisyonuna düşüren, Türkçe olimpiyatları gibi faşist bir şenliğe getirtip, oralarda sazlı sözlü gayri İslami oyunları seyrettiren ve benzeri nice fecaatleri sergileyen bu fırkayı, daha önceden hiç görmediniz mi? O gün bu fırkanın faaliyetleri ile sizin çıkarlarınız örtüşürken niçin sesiniz çıkmıyordu? Bugün yapılan yanlış da, o gün yapılanlar mı doğruydu?”

 

Gülşen hükümet ve paralel yapı taraflarına da seslenerek, ”Tekrar tekrar söylüyoruz, siyasal ve çıkar çatışmanıza Aziz İslamı alet etmeyin, çekin ellerinizi yüce değerlerimizden... Kendi savaşınızı kendi kavramlarınızla verin...” diyerek konuşmasına son verdi.  (İlyas Yavuz-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir