• DOLAR 32.515
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2484.298
  • ...
Suriyeli ailenin tesellisi Hamse
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Esed askerleri tarafından oğlunun götürülüp öldürüldüğünü söyleyen Suriyeli Hayfe Cezbi,  yaşadıklarını İLKHA’ya anlatmış ve acı dolu hayat hikâyeleri yürek burkmuştu. Aile Bursa’ya gelerek yerleşmiş,  Bursa Umut Kapısı ve hayırsever vatandaşların yaptığı yardımlarla hayatını devam ettirmeye çalışıyor. 

Kızı, kızının çocukları ve katledilen oğlunun çocukları ile birlikte Bursa’ya yerleşen Hayfa El Cezbi, Yaşadıkları acılar sonrası en büyük tesellileri olan yetimleri ile hayata tutunmaya çalışıyor. El-cezbi ailesinin en büyük neşesi ise daha dört yaşındaki Kuran bülbülü olan küçük Hamse.

Kısacık nefesine rağmen Fatiha suresini tatlı okuyuşuyla eksiksiz ve düzgün okumaya çalışması Hamse, görenleri hem hayran bırakıyor hem de maşallah dedirtiyor.

Suriye de yaşadıkları ağır travma sonrası sığınacakları bir yerlerinin olmasını kendileri için bir nimet olarak kabul eden El- Cezbi ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklerken, ülkelerinde yaşanan vahşetinde bir an önce bitmesi için dua ettiklerini ifade ettiler. (Zeki Aras -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir