• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
PKK/ BDP`liler Yine Kudurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Kızıltepe’de PKK/BDP yandaşları Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıl dönümü bahanesiyle, bir çok işyerini kırıp dökerken, Hüda-Par parti binası ve araçlarına da saldırdı.

 Kızıltepe’de PKK/BDP’liler, Abdullah Öcalan’ın yakalanış yıl dönümü bahanesiyle yürüyüş düzenledi. BDP’li Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP ilçe Başkanı Fettah Tekin, ve BDP’nin Kızıltepe Belediye Başkan adayı İsmail Asi’nin de aralarında bulunduğu grup. Özgürlük Meydanından ipek yoluna kadar, Öcalan lehine sloganlar atarak yürüdü.

 Yürüyüşe katılanların çoğunluğunun çocuk yaşta olduğu görülen grup, İpekyolu’nu bir süreliğine trafiğe kapattıktan sonra, yol üzerindeki birçok işyerinin camlarını kırdı. Aynı güzergahtan geri dönen grup, yol güzergahı üzerinde bulunan İş Bankası ve Ak Bank şubelerine taşlı saldırıda bulundu.

 Hüda-Par parti binası önüne gelerek taşlı saldırıda bulunan grup, Hüda Par ilçe Belediye Başkan adayı Şerif Budak’ın oğluna ait aracın camlarını da kırdı. Hüda-Par parti binasına saldıran grubun attığı taşlar bitişikteki büroya da isabet ederek camlarını kırdı. Taşkınlık çıkaran çocuk ve gençlerin, grup içindeki bazı kişiler tarafından yönlendirildiği görüldü. Çevredeki esnaflar tarafından durdurulmaya çalışılan gençler, polisin olay yerine geç de olsa gelerek gazla müdahale etmesiyle dağıldılar.

 Tüm bu olaylar yaşanırken güvenlik güçlerinden eser yokken, saldırganların banka şubeleri ve Hüda-Par’a saldırısından sonra olay yerine geldiği görüldü. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir